Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje koncerna
Povratak na članak

Agrokor – 60.000 zaposlenih, 15% hrvatskog gospodarstva, Vlada mora djelovati

Crni dan na burzi: Todorićeve tvrtke izgubile 10-ak posto vrijednosti, no Vlada i kompanija javnosti se obraćaju u rukavicama

Komentari 103

SU
suveren9
11:08 16.03.2017.

Agrokor je privatna firma koliko god se slizala s državom u proteklim desetljećima, nema ju država što spašavat. Jesmo li kapitalizam ili još uvijek komunizam? Zaboli me za Todorića, što je njemu dozvoljeno nije nikome drugome.

VL
VI
VitoVrlina
11:09 16.03.2017.

kompletnu reviziju pretvorbe i privatizacije sada i odmah! sramota i da nam jedan financijski "stručnjak" propale firme postaje ministar financija. zadužuje nas kreditima sve više i više po principu Agrokora, dost nam je više takvih propalih "stručnjaka" koji nas vode u još veću propast! krivično goniti one koji su Todoriću omogučili neplaćanje poreza i dugova. isto naplatiti od njihove i Todorićeve imovine. i najvažnije odmah u reviziju pretvorbe i privatizacije!

VL
DU
Deleted user
11:11 16.03.2017.

Najviše je zanimljiv ogroman dug na ime PDV-a Poreznoj upravi odnosno to nalikuje na znanu engl. dosjetku (Ako duguješ tisuću funti banci, to je tvoj problem, ali ako duguješ banci milijun funti, e to je onda problem banke) i izravno ruši svaku uspostavu "prave" pravne države u Hrvatskoj (da su svi jednaki pred zakonom) jer je svakom kvartovskom postolaru, kojeg odmah naziva referent Porezne kad ne plati mjesečne doprinose i porez - jasno o čemu se tu radi... Agrokor je privatna kompanija, njeni dugovi su nastali poslovnim odlukama jednog čovjeka - ali dugovi prema Poreznoj, e to je posve drugi žanr i to nije moglo nastati bez tijesne suradnje s poreznicima, gdje se vodilo onom "ni med cvetjem ni pravice". I sad bi porezni obveznici još morali spašavati poreznog dužnika, koji nije prikucan na stup srama Porezne - javno osramoćen - a gdje toga još ima?

VL
DA
danijelrukavina4
11:10 16.03.2017.

Pa zar mislite da će dionice rasti ako se država bude upetljavala. Glupost. Agrokor je privatno poduzeće i kao takvo se ima samo "čupati". I maju vlasnika i menadžment. U najgorem slučaju dolazi novi vlasnik. Pa neka dođe.

VL
ZG
zgrom
11:22 16.03.2017.

sve je to lopov isplanirao nije slučajno u problemima a toliki promet .zamračio je novac i profit a sad bi još opet drzava trebala spasavat,neka propadne otvorit će se trzište za druge a ljudi će raditi kod drugih gdje su plaćeni za rad a ne izrabljivani kao sada rad nedjeljom i minimalac. sistem ako nećeš ima drugih koji hoće

VL
BE
bezobrazna
11:42 16.03.2017.

nek djeluje vlada, nek mu sjedne ovrha na privatnu imovinu i offshore račune. puj

VL
Avatar babas
babas
11:24 16.03.2017.

U dugovima do grla išao kupovati propali slovenski Merkator? Onaj tko dovede tvrtku u takvu nelikvidnost i pred bankrot je ne može iz problema izvući. Tu je najpametnije riješenje predati Agrokor u ruke vjerovnicima da postave novu upravu i prodaju dio, te restrukturiraju tvrtku. I na taj način će neki izgubiti novac,ali puno manje i bezbolnije nego na ostale načine.

VL
SJ
Sve je uzalud
11:24 16.03.2017.

.......promjena vlasnika nema nikakvog utjecaja na ništa ........osim što će za radnike sigurno biti bolje jer je dokazano da Todorić ne valja prebijene lipe........

VL
DU
Deleted user
11:18 16.03.2017.

Agrokor mora pdo hitno pod privatizaciju,jer ovaj se Todoric abnormalno zaduzuje,pa drzava sada mora vracati njegove dugove Rusima,svabama,i samo milostivi s nebesa zna jos kome,kad je toliko mocan,zasto se sam Agrokor ne izvlaci,zasto sada od jednom drzava mora to sve snositi i vracati dugove,vjerovatno ucjenjuje drzavu dace sve radnike odpustiti,zalosno,vrlo zalosno.

VL
Avatar Cat
Cat
11:18 16.03.2017.

Kaj nije tak bilo i u Pevecu. Privatno vlasništvo je privatno vlasništvio neka se sam vadi. Mislio je da će mu svi puštati kao što su mu puštali u Hrvatskoj ruse baš briga za Todorića oni žele svoju lovu. Vrlo jednostavno.

VL
DR
Drazen78
11:26 16.03.2017.

Svi pisu koliko je zaposlenih u Agrokoru i kako su u opasnosti radna mjesta i ostale bljuvotine. Kao prvo i ako Agrokor propadne nece sigurno biti otpustanja jel ce drugi igraci preuzet Konzum i dr. firme jer su uhodane i imaju dobre lokacije, a kao drugo kad vec toliko spominjete koliko radnika radi, sto ne spomenete koliko je ovaj megaloman unistio malih i srednjih obrtnika i poljoprivrednika? Nema posla u Hr gdje nije pokusao svoje sape stavit i unistit konkurenciju, sta to ne probate izracunat koliko radnih mjesta je izgubljeno zbog njegove pohlepe.

VL
DO
dobarsavjet
11:11 16.03.2017.

Vlada mora u buduće biti oprezna, a ne davati pojedincima takvu moć, koji su usput megalomani i nesposobni.

VL
SP
Sparks18
11:24 16.03.2017.

Navedite jedan razlog zasto bi drzava tebala pomoci pri spasavanju Agrokora Jesu li mozda ovi: - najnize place u drzavi maloprodaja - najnize otkupne cijene od poljoprivrednika - placanje dobavljacima najranije 90 dana od preuzimanja robe - daleko najveci izoss poticaja u poljoprivredi dobiva ta sramotna korporacija. Neka proda svoju privatnu imovinu i plati dugove. Propadne li Agrokor, njegove ostatke kupiti ce netko drugi i nastaviti poslovanje i to sigurno pod boljim uvjetima za zaposlenike. Najbolja stvar sto se moze dogoditi Hrvatskoj je propast Agrokora, azatim i jos par velikih koncerna ciji menazeri dobivaju nagrade a zaposlenici pri dnu u primanjima. Nikakvu privatnu kompaniju spasavati, naprotiv zabiti im posljednji cavao u lijes, jer dosta su vec dotukli obicnog covjeka.

VL
Avatar babas
babas
11:36 16.03.2017.

Agrokor je državna firma u privatnom vlasništvu. Sa dobiti se kupuju privatne vile i grade privatni dvorci,te financiraju političari i partije,a dugovanja im se otpisuju na račun svih poreznih obveznika,firme po kunu im se također prodaju na teret poreznih obveznika,slično je bilo i sa menađerskim bespovratnim kreditima. Poticaji im se masovno daju opet nauštrb poreznih obveznika itd.

VL
AN
ANTIFA
11:27 16.03.2017.

A gdje su silni domoljubi? Kako to da se. običnog. građanina ovršuje za 3 HRT pristojbe 250 kn, a Todorić ne mora platiti 6 milijardi kuna. PDVa????? Ovo uopće nije država, nego kriminalna organizacija

VL
SU
SUBARU
11:39 16.03.2017.

Ako kažem da je ovaj čovjek jedan veliki lupež i kriminalac,da li će se možda izbrisati komentar?

VL
BL
blueriver
12:07 16.03.2017.

Ovo je Todoriceva spin afera kojom on zeli pokazati da se brine za radnike. Radnici nisu ugrozeni dolaskom novog vlasnika, nego je ugrozen Todoric i njegova velika megalomanska obitelj.

VL
IS
isuskristkomunist
11:28 16.03.2017.

Agrokor ako propadne nece se nista dogoditi jer ce firma nastaviti poslovati samo s drugim vlasnikom. Ne obmanjujte javnost kakve veze drzava ima s Agrokorom je Agrokor privatna kompanija!

VL
DU
Deleted user
11:56 16.03.2017.

ovaj monstruozni projekat s nesposobnim vodstvom omogućili su neprijatelji hrvatske države i opstojnosti.micanjem tomulića 2000. godine kreće se u veliku ekspanziju s klimavim temeljima ali uz državni suport.dobra ali preopširna tema za doktorat i svakojake službe.

VL
MA
marijaqwer
11:40 16.03.2017.

Gospodarska čuda utemeljena na velikom zaduživanju uvijek završe ovako. Još jučer je kupovao propale trgovačke lance, a sutra će i agrokor otići za jednu kunu.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.