Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENA TRENDA

Nakon kazni AZOP-a: Banke zaustavile prodaju loših kredita utjerivačima

storyeditor/2023-12-21/PXL_191222_97494981.jpg
Igor Soban/PIXSELL
22.12.2023.
u 07:25

Prema propisima prodavatelj – banka – solidarno odgovara za štetu nastalu potrošaču ako je prodajom duga agencijama došao u nepovoljniji položaj

Komentara 4

Avatar magistarlumen
magistarlumen
08:41 22.12.2023.

Doživio i preživio taj postupak na svojoj koži. Da mi hrvatska banka, HPB, proda podatke i umjesto sumnjiva i sporna potraživanja tvoj predmet postaje ovrha i utjerivanje metodama pritisaka, prijetnji i uznemiravanja pismeno i verbalno. Kako sudski naplatiti tu duševnu, fizičku i materijalnu štetu od takvih postupaka, to bi volio čuti od guvernera -kao koristan savjet javnosti!! Simbolične kazne ne mogu promijeniti činjenicu da su mnogi ljudi stradali zbog malo duga koji nisu mogli pokriti jer ih država nije zaštitila u održavanju temeljnih prava i sloboda kao čovjeka i građanina, čak se to ustavom obvezala, u čl. 56 - Svaki zaposleni ima pravo na zaradu kojom može osigurati sebi i obitelji slobodan i dostojan život. Ja ne vjerujem da ću ostvarenje toga prava doživjeti u stvarnom životu jer desetljećima zarađujem manje od toga koliko me svaki dan života košta!...

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
11:12 22.12.2023.

dakle moze se. a sda zasto to nije bilo odmah ... pa ne treba biti posebno pametan tko je zaradio i s kime je morqo podijeliti lovicu..

NA
not_a_robot
10:03 22.12.2023.

Zašto ne utjerujete potraživanja od tajkuna, tajkunčića i "poduzetnika" koji državi duguju stotine milijune eura. Svak ih može pronaći na listama dužnika pa tako i "nadležne institucije".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije