Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEIL FERGUSON

Afera trese britanski Stožer: Epidemiolog zbog ljubavnice uhvaćen u kršenju mjera

Foto: Screenshot/Twitter
06.05.2020.
u 09:16

Kada se afera pojavila u javnosti Neil je odstupio s mjesta vladinog savjetnika i ispričao se javnosti.

Britanski epidemiolog Neil Ferguson, jedan od znanstvenika koji je požurivao Borisa Johnsona da zemlju stavi u karantenu je dao ostavku s pozicije savjetnika jer je - prekršio vlastite mjere. 

Kako javlja Telegraph, Ferguson se nekoliko puta nalazio sa ženom, odnosno dopuštao joj da dođe k njemu kući, tijekom karantene, a u javnosti je poticao strogu socijalnu distancu kako se koronavirus ne bi širio. Žena s kojom se viđao inače živi sa svojim suprugom i djecom. 

Navodno je atraktivna plavuša Antonia Staats posjetila Fergusona dva puta, krajem ožujka i početkom travnja, a prestala je kada je pomislila da se njezin suprug zarazio koronom. Antonia i njezin muž su u otvorenom braku, a njezini prijatelji su za Telegraph rekli kako je ona mislila da su ta dva domaćinstva zapravo jedno. 

Kada se afera pojavila u javnosti Neil je odstupio s mjesta vladinog savjetnika i ispričao se javnosti.

- Mislio sam da sam imun na virus nakon što sam bio pozitivan i izolirao se dva tjedna prilikom kojih nisam razvio simptome. Duboko žalim što nisam poštivao jasnu poruku o potrebi socijalnog distanciranja. Uputstva služe da nas zaštite - rekao je.

Komentara 2

MX
Mister X
09:44 06.05.2020.

Afera trese britanski Stožer: Epidemiolog zbog ljubavnice uhvaćen u kršenju mjera s vjestan da su mjere samo zato da se narod stoku sitnog zuba, raju maltretira i pokaže joj slobodu i demokraciju.. Da netreba referendum tko je a tko nijeije za igrati se skrivaća od zvijerkice bez gača i mozga !. U nje,ačkoj se skriva 83 mijuna ljudi jer je narvno par tisuča straca i mlađih nešto super bolesnih umrlo od gripe . Niko ne ide sa podatcima koliko ih je umrlo od ostalih bolesti . I niko neče da prizna da nisu nod Korobe da bi zasigurno umrli u roku 3-4 mjeseca od svojih teških kroničnih oboljenja.. Iako se zna ali se ne ponavlja da u Njemačkoj od infekcija zaraženi u bolnicama diljem Njemačke godišnje umire i prije Koro pandemije ; poznato 10-15.000 bolesnika !

DU
Deleted user
10:48 06.05.2020.

@Tihi: imaš pravo jedino bi trebal poraditi na gramatici. Za bolje razumijevanje: u njemačkim bolnicama godišnje umiru oko 20.000 pacijenata od tzv. bolničkog virusa. U prevodu: dojdeš u bolnicu sa slomljenom rukom, a izadješ sa ceduljkom oko nožnog palca! I tu se nitko ne uzrujava i proglašava pandemiju i izolaciju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije