Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA LOPOČ

Afera Lopoč: Županijski sud oslobodio bivšeg šefa Jaruna

\'05.11.2009.,Zagreb, Zrinjevac - Ivan Turudic, sudac Zupanijskog suda u Zagrebu Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/PIXSELL
01.04.2011.
u 14:29

Tužiteljstvo si nije dalo truda da dokaže koja je to imovinska korist, ne znam iz kojeg razloga, no to nije stvar sudskog vijeća – kazao je sudac Turudić.

Aleksa Kocijan, bivši direktor SRC Jarun, Bojan Ilić, direktor tvrtke RCI, Željko Valić i Marijan Čuić, direktor i osnivač tvrtke Aktivnost, danas su na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođeni optužbe da su 2004. ‘zamračili’ skoro pet milijuna kuna zlorabeći položaj i ovlasti, odnosno da su podijelili veći dio novca koji je taj sportski centar dobio od Grada za vađenje lopoča s regatne staze i jarunskog jezera.

Pravo na žalbu

Nepravomoćna je to presuda u tzv. aferi Lopoč, koju je sudac Ivan Turudić, objasnio ovako:

– U ovome slučaju neosporno je jedino da se Jarun očistio, za ostalo nema dovoljno dokaza. Nisu postojale indicije koje bi zatvorile krug na osnovu čega bi se mogli donositi zaključci. Optužba nigdje ne govori koja je to imovinska korist, a ne zna se ni kada je novac podijeljen, između koga je podijeljen i tko je od njih koliko dobio. Tužiteljstvo si nije dalo truda da to dokaže, ne znam iz kojega razloga. Možda nisu mogli pribaviti dokaze, a možda je nešto drugo. U svakom slučaju to nije stvar ovoga Sudskog vijeća – kazao je sudac Turudić nakon što je odbacio optužnicu na koju tužiteljstvo ima pravo žalbe.

Kocijan, koji je posljednjih godinu i pol dana u mirovini, presudu je dočekao u vidno uznemirenom stanju.

Zadnji dani u Holdingu

– Ne mogu ništa komentirati. Posljednjih godina prolazio sam pakao – kazao je kratko nakon što je izišao iz sudnice.

Inače, svoje zadnje radne dane proveo je u Holdingovoj podružnici Upravljanje sportskim objektima.

Podsjetimo, tužiteljstvo je u optužnici navelo da je prvooptuženi Kocijan za čišćenje lopoča nabavio preko šest milijuna gradskog proračunskog novca, od kojih je čak 4,886.710 kuna završilo na privatnim računima optužene četvorke.

Drugooptuženi Ilić teretio se da je bivšem direktoru Jaruna ispostavio fiktivne račune i krivotvorene građevinske dnevnike, na temelju kojih je dobivene novce prebacivao na firmu Aktivnost, u vlasništvu trećeoptuženog Željka Vulića. Vulić se pak teretio da je taj novac istoga dana proslijedio na račun kolege, četvrtooptuženog Čuića.

Komentara 6

LU
lucas
17:07 01.04.2011.

Gore na slici politički komesar se slaže s lopovima. Kolege mu po kriminalu su i krivi i glavni sponzori lopovluka u Hrvata. Sve pokradeno, nitko nije kriv. Svi koji rade u zgradi suda osim naziva od profesije ni p, oni osude samo one lopove koji su nepodobni ili nisu više na funkciji. Sudstvo u Hrvatskoj je umrlo 1918, i trune u grobu nepravde, bez izgleda na uskrsnuće. Takozvani suci u Hrvatskoj su najviša ološ, društvene štetočine i najodjeveniji kriminalci.

JO
jojojo
17:35 01.04.2011.

otkada je u mesićevoj lobističkoj skupini ovaj turudić je napravio karijeru. sudac koji dobiva najviše medijskog prostora. kao da jedini sudac u hrvatskoj. pitam se hoće li pravedno suditi kada mu frend mesić dođe na optuženičku klupu!

OB
-obrisani-
17:47 01.04.2011.

Politički sudac Turudić. Gdje mu je Mesić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije