Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Dnevnice

Sandra Zeljko više nije tajnica u Uredu premijera Plenkovića

Andrej Plenković i Dinko Cvitan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
07.03.2017.
u 16:00

Nije poznato koliko je spornih putnih naloga pronađeno u 2016. godini, a koji bi se ticali Oreškovićeve i vlade Andreja Plenkovića.

Sandra Zeljko, tajnica u Uredu premijera Andreja Plenkovića, jutros je premještana iz Ureda predsjednika Vlade na drugo radno mjesto administrativne tajnice, ali izvan Vlade.

Sandra Zeljko je bivša tajnica Tomislava Sauche, kojeg DORH sumnjiči za izvlačenje novca preko lažnih putnih naloga, a koji u svojoj obrani upravo teretio Sandru Zeljko. Nakon što je Saucha proveo svoju privatnu istragu u kojoj se ustvrdilo da se ispisivanje lažnih naloga nastavilo i poslije njegovog mandata, to Zeljko stavlja u nepovoljan položaj.

Premještaj Zeljko na novo radno mjesto neslužbeno nam je potvrđeno u Vladi, a doznaje se da je premijer Andrej Plenković usmeno zatražio od dvojice svojih najbližih suradnika da provedu istragu je li se nastavila praksa fiktivnih putnih naloga i za period koji nije zahvatila državna revizija i nakon mandata SDP-ove vlade. 

Kada se utvrdilo da postoje nepravilnosti, Plenković je prije nekoliko dana (ne specificira se kada točno) obavijestio glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana o tim saznanjima, a jučer ga je pozvao u Vladu na zadnji razgovor

Nakon toga pozvao je Cvitana da mu se pridruži na novinskoj konferenciji i tako u Vladi neslužbeno objašnjavaju zašto je glavni držani odvjetnik prisustvovao konferenciji.

Budući da je otkriveno da su se lažni putni nalozi ponavljali u 2016. godini pa i u samom mandatu premijera Plenkovića, a budući da putne naloge potpisuju šefovi kabineta to znači da se i na tim putnim nalozima nalaze potpisi Nevena Zelića, šefa kabineta Tihomira Oreškovića, ali i Davora Božinovića koji je šef kabineta Andreja Plenkovića, a na DORH-u je da utvrdi jesu li ti potpisi falsificirani ili stvarni.

Nije poznato koliko je spornih putnih naloga pronađeno u 2016. godini, a koji bi se ticali Oreškovićeve i vlade Andreja Plenkovića.

>> Saucha privatnom istragom otkrio lopova u Vladi

>> Oreškovićev savjetnik Puljiz: Nisam putovao u Ženevu, Luxembourg i Zürich

Komentara 49

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:35 07.03.2017.

Premještena na drugo radno mjesto, zlatna li je ta državna služba.

VL
vladimir964
16:49 07.03.2017.

Ljudi! Za odobravanje bilo kakve isplate u državnom sektoru potrebno je 5-6 potpisnika. Dakle, veoma je teško povjerovati kako putni nalozi, pogotovo ako se radi o pozamašnim i redovitim iznosima nikomu nisu pali u oko. Radi se dakle o višestrukom, kolektivnom i notornom zločinu: dijelom krivotvorenja, dijelom utaje, dijelom pronevjeri, dijelom zloporabe položaja, dijelom nemara. Za to se po slobodnoj procjeni kao zajednička kazna može izreći 5-6 godina zatvora po osobi.

DU
Deleted user
16:54 07.03.2017.

A sad već idemo u trakavicu kojom se nešto možda i prikriva. Kakva je to tajnica da DORH tako dugo ne može utvrditi da su putni nalozi falsificirani? Premještena, dakle, ne suspendirana, ne otpuštena... Možda su falsificirani i potpisi, moždaa su putni nalozi podmetnuti na potpis, no doista, kak nitko ne uočava da nedostaju novci? Da se ne putuje toliko koliko je potrošeno? Za koga i za što se skupljao taj crni fond? Za tajnicu? Sauchu, Božinovića... mooožda... Kaj je time plaćano? Koga se točno štiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije