Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAMJEŠTENI NATJEČAJI

Afera bojanja tunela: Optužnica vraćena na doradu

Mala Kapela
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
23.02.2017.
u 16:45

Petoricu i jednu tvrtku tereti se za kaznena djela protiv gospodarstva, odnosno zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju ili poticanje na tu zloporabu.

Zagrebački Županijski sud u četvrtak je vratio Županijskom državnom odvjetništvu na doradu optužnicu protiv bivših čelnika Hrvatskih autocesta (HAC) i Skladgradnje koje se tereti da su 2008. namjestili natječaj i preplatili bojenje cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, čime su HAC oštetili za 17,7 milijuna kuna.

Odluku prema kojoj se optužnicu vraća tužiteljstvu na doradu zbog boljeg razjašnjenja stvari, objavio je danas strankama u postupku predsjednik Sudskog vijeća Zdravko Majerović.

Optužnicom, koju je Državno odvjetništvo podignulo lani u lipnju nakon šestipolgodišnje istrage, obuhvaćeni su bivši predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, član Uprave Marijo Lovrinčević, direktor sektora za građenje Goran Legac i glavni inženjer poslovne jedinice Željko Kandžija te direktor Skladgradnje Slaven Žužul, čija se tvrtka u bojenju tunela navodno okoristila za višemilijunski iznos.

Tužiteljstvo ih tereti da su 2008. namjestili natječaj i preplatili bojenje cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, čime su HAC oštetili za 17,7 milijuna kuna.

Čelnici HAC-a optuženi su da su se od studenoga 2008. do kraja rujna 2009. na traženje Žužula dogovorili zajedničko djelovanje s namjerom pribavljanja materijalne dobiti namještanjem i plaćanjem po višestruko višim cijenama poslove premazivanja bojom cijevi dva hrvatska najdulja tunela.

Petoricu i jednu tvrtku tereti se za kaznena djela protiv gospodarstva, odnosno zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju ili poticanje na tu zloporabu.

>> Obrana tvrdi da su dokazi u aferi bojanja tunela prikupljeni nezakonito

>> Odbijen zahtjev obrane za izdvajanjem nezakonitih dokaza, spis se seli na Vrhovni sud

Komentara 5

RI
rikavac
17:35 23.02.2017.

Clanak objavljen prije sat a nema nijedan komentar.Domoljubi gdje ste?

MI
Mimizo
20:21 23.02.2017.

ništa od ove optužnice jer nema dokaza a šta je sa aferama sdp a i hns a

WU
wuggibiba
19:57 23.02.2017.

Odakle su dosli ovi "posteni Hrvati".?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije