Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGROKOR

Pavasović Visković: Crnjac sigurno neće biti pokajnik

Ljubo Pavasović Visković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/16
17.10.2017.
u 14:56

Odvjetnica Ljiljana Planinić, koja brani Ljerku Puljić, kazala je kako je njezina branjenica iznijela obranu onoliko detaljno koliko je mogla u ovom času te da je porekla počinjenje kaznenog djela.

Ispitna je i druga skupina osumnjičenih među kojima su Tomislav Lučić, Ljerka Puljić i Alojzije Pandžić. Odvjetnica Tomislava Lučića, Laura Valković, kazala je da je Lučić iznio obranu i porekao počinjenje kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

- U obrani je ukratko objasnio da su sva njega postupanja bila u skladu sa zakonom. Daljnju obranu je odlučio iznijeti kada bude mogao ostvariti uvid u spis. U svojoj obrani nije nikoga teretio - kazala je odvjetnica, a na upit je li njenog klijenta sve ovo iznenadilo odgovorila je kako 'misli da nikoga to u Hrvatskoj nije iznenadilo'.

Ljubo Pavasović Visković
1/29

Odvjetnica Ljiljana Planinić, koja brani Ljerku Puljić, kazala je kako je njezina branjenica iznijela obranu onoliko detaljno koliko je mogla u ovom času te da je porekla počinjenje kaznenog djela.

- Iako je pretres kod nje trajao dugo, policija nije pronašla ništa značajno te također nije nikoga teretila u svojoj obrani. Sve ovo je šokiralo jer je operativno djelovala i njena funkcija i poslovi su bili u tom pravcu - kazala je Planinić.

'Sigurno je da neće nikoga teretiti niti će biti pokajnik'

- Moj klijent bi trebao biti doveden na ispitivanje oko 14 sati i tada ćemo znati što mu se točno stavlja na teret. On vrlo vjerojatno neće iznositi obranu, ako se odluči na iznošenje obranu to će biti jedna ili dvije rečenice. Ono što je sasvim sigurno je da neće nikoga teretiti niti će biti pokajnik - rekao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ivana Crnjca.

Na upit je li ovo najveći slučaj u njegovoj karijeri rekao je kako osobno misli da nije ali da će vidjeti u kojem će se smjeru razvijati priča 'jer su iznosi sumanuti ali što će od svega ostati na kraju još treba vidjeti'.

Na upit što se njegovom branjeniku stavlja na teret, kazao je: 'To je nešto vrlo općenito, nema specificiranih radnji za sve ljude koji su obuhvaćeni činjeničnim supstratom optužbe?. 

- Za sada je to sve skupa u jednom loncu, a dok se ne propišu pojedine radnje počinjenja pojedinim osobama - izjavio je Pavasović Visković.

"Nije sudjelovao u izradi financijskih izvješća"

Tužitelji su završili s ispitivanjem Ivana Crnjca. Njegov odvjetnik Igor Cišper je rekao da je Crnjac "ukratko je iznio obranu, nije odgovarao na pitanja i porekao je počinjenje kaznenog djela". 

"Nikoga nije teretio te je naveo da nije sudjelovao u izradi financijskih izvješća", rekao je Cišper i dodao da se Crnjcu uglavnom na teret stavlja da je sudjelovao u izradi financijskih izvješća te da je sudjelovao u isplatama dividendi Ivici Todoriću te da je riječ o višemilijunskim iznosima.

Cišper je naveo i kako očekuje da će tužiteljstvo za Crnjca tražiti određivanje istražnog zatvora. Rekao je kako misli da to neće biti danas jer imaju još jedan krug ispitivanja u državnom odvjetništvu.

Komentara 7

DU
Deleted user
17:36 17.10.2017.

rvatski avokati..vasa je zadaca..od njih uciniti zrtve i heroje..evo vec sam pocea plakati..smrc..smrc.

PE
pepomacan
15:19 17.10.2017.

Udboorjunaš Ljubo!!

DH
dalibor.hren
18:51 17.10.2017.

Neće biti pokajnik, znači da neće reći istinu ili...? Trebalo bi Crnjca i odvjetnika tući dok ne propjevaju!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije