Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Adventska bajka očarala je posjetitelje Raba

Adventska bajka očarala je posjetitelje Raba
Foto: Promo
1/17
PR
Autor
PR članak
12.12.2017.
u 11:54

Na najljepšem otočnom adventu odlično se zabavlja

Prije paljenja treće svijeće na adventskom vijencu, najljepši otočni Advent nastavlja s novim zanimljivim događajima koji će zasigurno uveseliti i djecu i odrasle. Na Trgu Municipium Arba, samom središtu adventskih zbivanja, 15. prosinca svoja vrata otvara bajkovito otočno klizalište. Za sve ljubitelje ove zimske rekreacije, klizalište, koje je prošle godine ugostilo 3.500 ljudi, će biti otvoreno sve do 8. siječnja. U predahu od klizanja posjetitelje na trgu očekuje i raznovrsna gastronomska ponuda, s nezaobilaznim toplim napitcima i blagdanskim suvenirima.

Božićna čarolija zavladala je Rabom, a Rabljani su svim posjetiteljima Adventa pripremili brojna iznenađenja i bogati program za sve generacije. Posjetitelji su do sada su uživali u paljenju dviju adventskih svijeća u parku Dorka, dočekali uplovljavanje Svetog Nikole koji je mališanima donio brojne poklone te se zabavljali uz prigodne predstave i božićne koncerte.

Između kušanja kobasica i fritula na mnogobrojnim štandovima te šetnje magično uređenim gradom, Kino Rab nastavlja sa zanimljivim predstavama i projekcijama. Ovaj tjedan na repertoaru je dokumentarni film „Početak života“ koji donosi inspirativnu priču o prvim godinama djetetovog života i etno-glazbeni koncert Putokaza „Dotakni mjesec“ sa snažnom porukom o hrabrosti i odvažnosti.

Foto: Promo

Najljepši otočni advent moguće je obići na više načina. Poseban doživljaj omogućit će božićno-novogodišnji vlakić koji u promet kreće na dan otvorenja klizališta, a uz božićne melodije vozi ga Djed Božićnjak u terminima od 9 do 12 i od 17 do 19 sati na relaciji Sportska dvorana – Nova riva, svaki dan osim na Božić.

Foto: Promo

Glazbena kulminacija adventskog programa dogodit će se 16. prosinca u 21 sat na Trgu Municipium Arba. Ondje će koncert održati jedna od najpoznatijih hrvatskih rock grupa Opća opasnost. Autori hitova „Pobjego sam“ i „Jednom kad noć“ u 25 godina postojanja dobli su vrijedne nagrade i mnogobrojna priznanja za svoj rad, a ovaj će vikend jedan od najdugovječnijih rock bendova dodatno začiniti atmosferu najljepšeg otočnog Adventa. Uživanje u svevremenskim hitovima i božićnim delicijama na Trgu Municipium Arba predstavljaju idealno zagrijavanje za nadolazeće koncerte čiji je vrhunac doček Nove godine uz ritmove spektakularnog Petra Graše.

Između koncerta Opće opasnosti i novogodišnjeg nastupa Petra Graše, posjetitelje Najljepšeg otočnog adventa očekuju i žive jaslice 22.12., slijetanje Djeda Božićnjaka na Badnjak te nastup Klape Contra 26.12. i Bosutskih bećara 29.12. Božićna čarolija na otoku sreće traje sve do 8. siječnja.

Želite prijaviti greške?