Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U klinču

Adlešič: Hvala za reklamu, Mršić: Nisam ljubomoran

Đurđa Adlešič
Marko Lukunić/Pixsell
18.11.2010.
u 16:04

Nakon prozivke iz saborskih klupa dvoje zastupnika nastavilo javnu polemiku putem medija

Nakon što ju je koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Zvonimir Mršić (SDP) dan ranije iz saborskih klupa javno prozvao da “trguje” sa svojom podrškom proračunu uvjetujući da u njega uđu sredstva za izgradnju učeničkog doma u Bjelovaru, danas je reagirala Đurđa Adlešič, nezavisna saborska zastupnica.

- Zahvaljujem kolegi Mršiću na besplatnoj reklami, jer bi mi bilo neugodno sama se toliko hvaliti - poručila je Adlešič objašnjavajući da je ponosna na to što se izborila da izgradnja doma uđe u proračun.

- Nije u pitanju nikakva trgovina nego je to bio moj uvjet da bih podigla ruku za proračun, jer grad Bjelovar i ova županija sada su moja jedina stranka te ću se za njihovu dobrobit boriti svim dopuštenim sredstvima - istaknula je. Nadalje je dodala da se čudi takvim kritikama kolege, jer se ona veseli svim investicijama u Hrvatskoj, a ne samo onima u Bjelovaru te u svom stilu napomenula da, ako se netko ne zna izboriti za sredstva iz proračuna, ona mu je spremna pomoći.

Potrebni jednaki kriteriji

Očito povrijeđena Mršićevom prozivkom ipak je napomenula da se investicijama čudi jedino onda kada se za nešto potroši više novca nego je potrebno te dodala da bi bilo zanimljivo provjeriti koliko je potrošeno za izgradnju četiri srednje škole u Bjelovaru, a koliko u susjednim županijama aludirajući očito na izgradnju koprivničke gimnazije.

Odgovarajući na odapete strelice iz Bjelovara, Zvonimir Mršić u telefonskom razgovoru poručio je da on uopće nije ljubomoran na to što će se u Bjelovaru graditi učenički dom, nego jednostavno da se zalaže za jednake kriterije kad je u pitanju dodjela sredstava iz državnog proračuna.

- Kada sam ja predlagao amandmane u kojima sam tražio da u proračun uđe dogradnja doma u Križevcima i izgradnja doma u Koprivnici, Đurđa Adlešič glasovala je protiv, a iz Vlade su tada tvrdili da je nemoguće takve projekte raditi iz proračuna te da se oni moraju financirati iz takozvanih decentraliziranih sredstava - kazao je Mršić dodajući da sad očekuje da se i ostali zastupnici vladajuće koalicije iz Koprivničko-križevačke županije, poput predsjednika HSS-a Friščića, izbore za takve projekte u toj županiji.

Otrovne aluzije

Što se pak tiče aluzija na koprivničku gimnaziju i usporedbu sa srednjoškolskim centrom u Bjelovaru, Mršić pozdravlja tu ideju, ali napominje da bi se trebali uspoređivati samo troškovi izgradnje i opremanja, a ne i troškovi korištenja objekata. No da ne bi ostao dužan za otrovne aluzije, kolegici s Markova trga poručio je da ga jako čudi da je bjelovarsku konferenciju za novinare sazvala na Dan sjećanja na Vukovar, kada se svi suzdržavaju političkog djelovanja.

Komentara 14

JA
jankoprekobrda
16:47 18.11.2010.

Djuurdja beljezga kao i obicno

Avatar pretorijanac
pretorijanac
17:44 18.11.2010.

Mršiću kaj ti još uvijek živiš u zabludi da će Friščić nekaj napraviti za Koprivnicu dok si joj ti gradonačelnik.........prije bi Friščić Bjelovaru i Adlešički nešt napravil nego Koprivnici!!

OB
-obrisani-
16:26 18.11.2010.

Prije 8 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 450 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije