Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napuštene životinje

Abba, Samba, Minnie, Tango i Diva žive zatvoreni u hladnoj i mračnoj prostoriji

Psi iz zagorja
Foto: Privatni album
1/9
09.04.2015.
u 16:02

Nitko ne pita za njih, imaju li hrane, kad su bili vani, a oni ne traže puno

Zatvoreni u hladnoj prostoriji Veterinarske ambulante u Đurmancu, njih petero danima već čeka da im se netko smiluje i pomogne.

Abbu, Sambu, Minnie i Tanga spasili su od vlasnika koji ih se htio riješiti, a nakon nekoliko dana pridružila im se i Diva, ostavljena ispred vrata Veterinarske stanice u Krapini.

- Ovi psi cijeli dan zatvoreni su u betonskom bunkeru bez prozora. Nitko ne pita za njih, nitko se ne brine imaju li što jesti, kad su se zadnji put šetali, bili vani. Da nema nekoliko volontera već odavno ih ne bi bilo, no ni oni više ne mogu sami – priča nam jedna od volonterki. Dodaje kako svi prebacuju lopticu jedni na druge, općini nije u interesu izdvajati sredstva za zbrinjavanje napuštenih životinja, a ni Krapina nije sklopila ugovor o zbrinjavanju napuštenih životinja s azilom. Nitko ne poštuje ni zakone, pa zar nije zanemarivanje i zlostavljanje to što su životinje zatvorili i nije ih više briga što će biti s njima, pita se volonterka?

- Ne treba njima puno, ovi psi žude za toplim pogledom, dodirom i osmijehom. Trebaju nekog tko će im ponuditi zdjelicu hrane, vodu i dekicu na kojoj će odmarati nakon šetnje. Trebaju prijatelja koji će ih povesti u svoj dom – kaže volonterka.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 098/16-22-718 .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije