Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duži rok za prijavu

50 milijuna kuna više za izgradnju i opremanje reciklažnih dvorišta

Zagreb: Reciklažno dvorište u Svetoj Klari
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
11.10.2018.
u 14:59

S obzirom da su reciklažna dvorišta važan segment u kružnom gospodarenju otpadom povećana je alokacija za njihovu izgradnju i opremanje za gotovo 50 milijuna kuna

Zbog velikog interesa jedinica lokalne samouprave, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike produžilo je rok za prijavu na otvoreni poziv za izgradnju i opremanje reciklažnih dvorišta. Gradovi i općine projektne prijedloge mogu pripremati te ih po tome dostaviti do 15. prosinca ove godine.

S obzirom da su reciklažna dvorišta važan segment u kružnom gospodarenju otpadom povećana je alokacija za njihovu izgradnju i opremanje za gotovo 50 milijuna kuna, sa 284.500.000 na 334.000.000 kuna.

Dobrobiti EU sufinanciranja izgradnje i opremanja reciklažnih dvorišta do sada je prepoznalo 91 općina i gradova te je za ovu namjenu izdvojeno gotovo 230 milijuna kuna.

U cilju daljnjeg uspostavljanja potrebne infrastrukture za gospodarenje otpadom, ministar zaštite okoliša i energetike ministar Tomislav Ćorić u ponedjeljak će se sastati s gradonačelnicima Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Gospića, Karlovca, Koprivnice, Krapine, Osijeka, Pazina, Pule, Rijeke, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Šibenika, Varaždina, Virovitice, Vukovara, Zadra, Velike Gorice i Zagreba. Na radnom sastanku bit će govora o EU sufinanciranja izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje korisnih komponenti otpada. Tom prigodom bit će predstavljen i EU poziv za sufinanciranje izgradnje i opremanje samog postrojenja koji je u pripremi, a sve kako bi se ubrzale prijave najvažnijih projekata za ovaj dio sustava gospodarenja komunalnim otpadom. 

Komentara 1

NO
nogogaz
16:02 11.10.2018.

Korak po kirak se i lipa nasa civilizira! Svaka cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije