Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDO NA PACIFIKU

Izgubljene na moru: 5 mjeseci bile su pod napadima morskih pasa

morski pas
Foto: Press Association/Pixsell
27.10.2017.
u 18:51

Obje žene su iz Honolulu-a, a motor su izgubile tijekom jedne od oluja krajem svibnja. Nadale su se kako će pomoću jedra ipak doploviti do Tahitija, ali i taj se plan izjalovio

Dvije žene i njihovi psi preživjeli su napade morskih psa i gubitak goriva na moru. Nakon 5 mjeseci spašene su od strane američke vojske.

Jennifer Appel i Tasha Fuiaba upale su u nevolju na 2.700 milja dugom putovanju od otočja Havaji do Tahitija.

Upravo su, kako kažu, njihovi psi zaslužni za činjenicu da njihov duh nije pao svih 5 mjeseci izgubljenih na moru.

- Zaista je jadno svaki dan pitati se je li to zadnji, je li ova noć tvoja zadnja noć - kazala je Appel.

 

Obje žene su iz Honolulu-a, a motor su izgubile tijekom jedne od oluja krajem svibnja. Nadale su se kako će pomoću jedra ipak doploviti do Tahitija, ali i taj se plan izjalovio.

S obzirom na to da su bile predaleko, nisu mogle poslati signal da su u nevolji, piše The Guardian.

Jedne su noći brod opkolili morski psi, što Appel opisuje kao jedno od najstrašnijih iskustava.

- Bile smo sretne što je trup našeg broda bio dovoljno čvrst da izdrži napade - kazala je.

- Na brodu su se pokvarile mnoge stvari, jarbol se potrgao, a motor se nije mogao pokrenuti - prepričava Appel. Za vrijeme njihovog nestanka obalna straža na Havajima pokrenula je potragu i spašavanje.

Na brodu se pokvario i pročišćivač vode koji je Jennifer, srećom, popravila. 

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
23:59 27.10.2017.

"S obzirom na to da su bile predaleko, nisu mogle poslati signal da su u nevolji..." Molim? Znaci ta "Tasha Fuiaba" i ta Jennifer su si brodicu nakrcale hranom, vodom i nekakvim cuckima, ali su zaboravile uzeti jedan malo bolji radio i/ili EPIRB (satelitski radio lokator koji kosta mozda 200-300 dolara)? Ove su ili malo teze glupace ili mi to cak smrdi na neku holywoodsku/CNN namjestaljku. Vec vidim naslove "Multikulti LGBT par sa psima jaci od silnog Pacifika". Kada se ocekuje knjiga/film?

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:08 28.10.2017.

Imamo i mi ovakve dogadjaje...Ivica i Marica, Crvenkapica itd...

Avatar white socks
white socks
19:15 27.10.2017.

Može li itko živ povjerovati u ovu bajku, basnu, SF,... Pet mjeseci same na moru!? Morski psi laju, urlaju, grizu brod ali je srećom čvrst!? I što je najgore tzv. relevantni mediji prenose ovu besmislicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije