Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak Hrvata

111 hrvatskih državljana vratilo se iz Tirola u Hrvatsku

Pojačana kontrola na graničnom prijelazu Bregana zbog koronavirusa
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
05.04.2020.
u 23:35

Večeras su stigli na granicu u Bregani. Svi putnici na granici su epidemiološki pregledani i određena im je samoizolacija.

Stotinu i jedanaest hrvatskih državljana u nedjelju navečer vratilo se iz austrijske savezne pokrajine Tirola u Hrvatsku, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.  

Hrvati su Tirola, austrijske pokrajine koja je u potpunoj karanteni, vraćeni u konvoju šest autobusa i četiri automobila.

Večeras su stigli na granicu u Bregani. Svi putnici na granici su epidemiološki pregledani i određena im je samoizolacija.

Pošto je Tirol pod strogim mjerama ograničenja kretanja, za njihov je povratak trebalo ishoditi višestruka odobrenja austrijskih vlasti. MVEP im u priopćenju zahvaljuje na tome i napominje da će dalje raditi na povratku hrvatskih državljana koji su se za izbijanja pandemije koronavirusa zatekli u inozemstvu.

U nedjelju je i 37 putnika stiglo iz Ancone u zadarsku luku Gaženica - repatrijacijskom linijom katamarana "Jelena" Jadrolinije. Među njima 22 Hrvata, 11 Crnogoraca i jedan državljanin BiH. Njima je također određena samoizolacija.

U subotu navečer je izvanrednim letovima Croatia Airlinesa u organizaciji hrvatske diplomacije i Ministarstva prometa u Zagreb stiglo 148 putnika iz Italije, Španjolske, Portugala i Švedske.

Ključne riječi

Komentara 1

GE
george34
00:15 06.04.2020.

Nadam se da ce sami placati bolnice i preglede. Otisli, ispljuvali Hrvatsku i sad im je odjednom dobra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije