Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sletjeli u Zagreb

Iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske vratilo se 148 hrvatskih državljana

Hrvatski državljali vratili se iz inozemstva izvanrednim komercijalnim letovima
Foto: POOL
1/16
04.04.2020.
u 22:59

Pri dolasku na zračnu luku, obavezan je pregled putnika od strane epidemiologa, nakon čega će svih 148 morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana

U Hrvatsku je večeras stiglo 148 putnika, hrvatskih državljana kojima je Vlada RH osigurala komercijalne repatrijacijske letove zrakoplovne kompanije 'Croatia Airlines'. U koordinaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, putnici su u Zračnu luku Franjo Tuđman stigli iz Talijanske Republike, Portugalske Republike, Kraljevine Španjolske te Kraljevine Švedske.

Pri dolasku na zračnu luku, obavezan je pregled putnika od strane epidemiologa, nakon čega će svih 148 morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana ili ukoliko bude utvrđeno, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana.

GALERIJA Hrvatski državljali vratili se iz inozemstva izvanrednim komercijalnim letovima

Hrvatski državljali vratili se iz inozemstva izvanrednim komercijalnim letovima
1/42

Sutra, u večernjim satima očekuje se 37 putnika u zadarskoj luci Gaženica, koji iz Ancone dolaze repatrijacijskom linijom katamarana „Jelena“ iz flote nacionalnog linijskog prijevoznika Jadrolinija, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Organiziran je, također, prijevoz hrvatskih državljana iz savezne zemlje Tirol, koja se nalazi pod karantenom. Sutra se u večernjim satima očekuje 118 hrvatskih državljana, koji autobusima stižu u Zagreb.

– Ustavna je obveza skrbiti za naše državljane izvan Lijepe Naše. Svjesni smo da još uvijek ima  hrvatskih državljana koji se nalaze u kriznim žarištima pandemije koronavirus. Diplomatske misije i konzularni uredi u svijetu nastavljaju predano raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana koji su zatražili pomoć pri povratku u Domovinu – istaknuo je ministar Gordan Grlić Radman.

Komentara 5

AN
Andrej07
07:08 05.04.2020.

Za ove slučajeve mora biti obvezna karantena, a ne daje im se na samovolju, a dolaze iz ugroženih i visokorizičnih (najgorih) zemalja. A ne da se stožer nakon 14 dana čudi ko pura dreku zašto imamo nove slučajeve.

DU
Deleted user
23:16 04.04.2020.

Ništa samoizolacija odmah karantena i policija nadzirati 24 sata.

Avatar Domovine_sin
Domovine_sin
23:56 04.04.2020.

Kod mene u stambenoj zgradi nalazi se čovjek koji je došao iz Austrije i morao bi biti u samoizolaciji. Neki dan je viđen vani i susjeda ga je prijavila. Rekao je da je morao ići srediti neke papire na što su mu iz CZ rekli da se ne smije udaljavati iz stana. Toliko o praktički dobrovoljnoj samoizolaciji... Ljudima jednostavno nije za vjerovati. Ovi novopristigli bi silom trebali biti sadržani negdje potrebno vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije