Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
višemjesečna akcija

11 osoba prijavljeno zbog izbjegavanja carinskog nadzora

carina
Vjeran Žganec-Rogulja
25.02.2011.
u 16:52

Sedam je hrvatskih državljana, a četiri osobe su dvojnog državljanstva RH i BiH

Čak jedanaest osoba prijavljeno je zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. Riječ je o višemjesečnoj akciji koju su proveli policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave Sisačko-moslavačke u suradnji s MUP-om Republike Srpske.

Od 11 uhićenih je sedam hrvatskih državljana i četiri osobe dvojnog državljanstva RH i BiH. Devet je osoba iz naše zemlje, i to iz Donjih Kukuruzara, Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice, Petrinje, Velike Gorice, Sunje i Siska, dok se dvije osobe dvojnog državljanstva nalaze na području Bosne i Hercegovine.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni od listopada 2010. pa do veljače ove godine, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, s područja Bosne i Hercegovine na područje Hrvatske Dubice i Hrvatske Kostajnice na različite načine prokrijumčarili oko 25 000 kutija cigareta (2500 šteka), čija je vrijednost na „crnom tržištu“ oko 200.000 kuna, a koje su bile namijenjene za preprodaju na ulici i u domovima osumnjičenih.

Komentara 4

MO
mojzagi
17:24 25.02.2011.

Dvojno drzavljanstvo pod hitno zabraniti, i rjesili ste puno toga ! Cemu uopce to? kad mozes sa jednom putovnicom i na jednu i na drugu stranu a ovako potice se samo kriminal i sverc.

MO
mozel
19:05 25.02.2011.

Mojzagi zabraniti dvojno drzavljanstvo i ukinuti kriminal,ali njih su samo dvojica akako ce se postupiti prema onima devetorici.Ti si pun mrznje samo kada se spomene nesto vanredno kao van Hrvatske.Nisi se sjetio da je ovdje najvisi krivac Carina i njenii radnici koji su morali to da sprijece a ne da se sumnja ili secuje kojiko je prosvercano odnosno prokrijumcareno cigareta.Oni nisu krali nego svercovali a carinici su spavali i to je to.

KR
krka
12:34 27.02.2011.

Iza dvojnog državljanstva se krije muljaža, kriminal i sve najgore. U sveopćem siromaštvu Hrvata i ostalih građana Hrvatske hvata me bijes kad gledam mrcine od auta po našim cestama sa šest brojeva+slovo. Jašu i dan danas na našim jaslama, a u novčanicima im love kaj naš radnik ne zaradi godinu dana.Kupuju sve jer im mi budale prodajemo i brišu nas u vlastitoj zemlji kak su to prije napravili Hrvatima u Bosni. Vrag ti odnesi \'\'bratsvo i jedinstvo\'\', ta alkemija je davno otišla k vragu. Danas samo dobri susjedi i nikaj više, za naše dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije