Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

10 njemačkih pravila za izbjeglice

naslovnica 27.08
Foto: VL
27.08.2015.
u 00:01

Azil dobiven u jednoj članici mora vrijediti za sve države članice EU.

Izbjeglice treba primiti u uvjetima dostojnim čovjeka, treba ih se pravedno – po kvotama, uzimajući u obzir broj stanovnika i ekonomsku snagu zemlje – raspodijeliti po europskim državama. Azil dobiven u jednoj članici mora vrijediti za sve države članice EU. Treba odrediti sigurne zemlje porijekla u koje se mogu vratiti tražitelji azila ili azilanti, prije svega oni iz Srbije, Makedonije i s ostatka Balkana, koji u broju nadmašuju i Sirijce, najbrojniju skupinu iz novog vala izbjeglica.

Humanost i solidarnost, europske vrijednosti, moraju se odraziti i u pomoći, u ljudima, plovilima i letjelicama, državama koje spašavaju izbjeglice iz Mediterana. I na kraju, potrebna je sveobuhvatna europska politika kako bi se ublažila izbjeglička kriza, ali i olakšao dolazak u Europu ljudima koji zaista trebaju pomoć, a istovremeno i politička inicijativa da se otkloni uzrok bijega ljudi iz Afrike i s Bliskog istoka.

Osnove su to nove, njemačke inicijative o izbjegličkom pitanju koje potpisuju ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier i ministar gospodarstva Sigmar Gabriel, objavljene nekoliko dana nakon sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Françoisa Hollandea.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>> Grčić: Dužnici u francima neće platiti više od onih u eurima

>> Azil će vrijediti u svim članicama EU

>> Sanader ostaje u Remetincu

>> Hrvati vole jabuke, ali ih pojedu četiri puta manje od Nijemaca

>> Priznali ljubav: Jelena i Stjepan - Da, volimo se jako i to više ne možemo kriti

>> OPG Vinković: Dida je 'kriv' što je zavolio selo. Tu je ljubav prenio na nas

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 15

DA
Djeca_Arbata
23:29 26.08.2015.

Očigledno, vrijeme je za Republiku Hrvatsku da napusti ovakvu zajednicu država kakva je danas Europska Unija...zašto bi nekakvi Nijemci ili bilo tko drugi odlučivali o našoj sudbini....pa uostalom mi smo se sami borili za svoju slobodu i opstojnost...ja sam se borio za za Hrvatsku, a ne neki birokrat ili vojnik plaćenik iz Europe....možda je Zoki Milanović u to vrijeme sa nekim birokratima bio u dobrim odnosima, ali to je njegova stvar....u glavnom...ako žele Hrvatsku pretvoriti u svoj pretoktorijat...u svoju koloniju onda je najbolje da izađemo iz te neljudske tvorevine zvane EU....nitko nama ništa neće nametati ako to mi ne želimo...

Avatar NikadRobom
NikadRobom
22:06 26.08.2015.

Koja je svrha biti clanica te tvorevine kada mi moramo jesti da ne kazem sto od onih koji su to zakuhali?Sjecamo se kako su i Italija i UK i Francuska iz petnih zila radile na tome da se Gadafi zbaci sa vlasti.Pa eto sada Vi vodite brigu o emigrantima.

TH
than
00:12 27.08.2015.

Ovo kako je krenulo najbolje da i mi napravimo neki kvazi gradjanski rat pa da svi pobjegnemo odavde.... Recimo protiv drzavnih uhljeba... Tu od socijale nemas niti za rezije, a vani mozes prezivjeti bez problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije