Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.11.2013. u 14:00

Tri nacionalne televizije maksimirskom gazdi dale su govoriti manje od minute, po uzoru na film "Nestao u 60 sekundi".

"Neće me ušutkati, dok u meni ima kap krvi, na referendumu ću zaokružiti "za", vrištao je Zdravko Mamić cijelog dana s naslovnica svakog domaćeg portala koji drži do sebe, pa su pred večernje televizijske dnevnike, u iščekivanju još jednog maksimirskog spektakla s pucanjem i pjevanjem, sjeli samo najhrabriji. U susret čaroliji Božića, međutim, dogodilo se čudo. HTV-ov Mihovil Horvat sinoć otvara blok sportskih vijesti reportažom s Kantride gdje se Rijeka remijem oprostila s Europom, potom referira o golovima naših igrača u europskim klubovima, pa priča nešto o utakmici Osijeka i Dragovoljca. Maminjo? Tek četvrta vijest. Doznajemo da je jeftinim trikom prebacio Torcidu na južnu tribinu u izjavi koja traje 13 sekundi, ni sekunde više. Red priopćenja, izjava povjerenika za sigurnost i kraj priloga.

I RTL je na visini zadatka. Nino Štambuk, pak, pripušta Mamićevu izjavu u trajanju od 12 sekundi, a pristojnu minutažu radije prepušta direktoru Hajduka. Za kraj priloga, još jedna ali brzinska: "Da ostvarimo ciljeve i pregazimo Hajduk kao plitak potok, to je naša želja i naređenje". Brzi rez, osam sekundi. Odličan skor i za Novu TV. Voditelj sporta Saša Lugonjić više je pažnje posvetio uzgoju i njezi svojih brčića (vrijedna akcija u mjesecu borbe protiv raka prostate) nego gazdi hrvatskog nogometa. U tri dnevnika pričao je manje od minute, kao prema scenariju filmskog hita "Nestao u 60 sekundi". Vaučerizacija nije ujedinila samo sjever i jug, već i urednike dnevnika koji su na nevidljivom televizijskom referendumu glasali "protiv". I pritom pregazili Mamića kao plitki potok.

MINUS

U RTL-ovoj priči o nevoljniku iz Amsterdama, kojeg su gradske vlasti zaposlile na čišćenju ulica, čovjeka potpisati sa "alkoholičar" uistinu je nečuveno

PLUS

HTV-ova emisija"Iza ekrana" hrabro je (ili oportuno?) ugostila Večernjakovog tv kritičara Ivana Starčevića. "Najbolji vam je sat prije Dnevnika", poručio je  

Ključne riječi

Komentara 21

TO
tomokaro
14:45 30.11.2013.

Mamiću više prostora u medijima on barem iskazuje stvarno stanje u državi.

LU
luanti
14:28 30.11.2013.

da je vikao protiv bio bi po 10 minuta znam da ću sad dobiti zabranu komentiranja ali moram reći da su ovi iz VL idioti na kvadrat

Avatar Mladen  Mladenovic
Mladen Mladenovic
14:20 30.11.2013.

Bilo bi čudno da su TV mreže dale Mamiću priliku izraziti svoje mišljenje znajući da su te mreže pod palicom gestapovske nenarodne vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?