Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDI

Ubojstvo vrijedno ukora

27.02.2009.
u 18:16

Riječkog suca Velimira Roya Beana Radoševića, koji je pištoljem ubio retrivera na livadi gdje su se igrala djeca, kaznilo je Državno sudbeno vijeće – ukorom. Ivan Mikšić, predsjednik DSV-a pri izricanju odluke u stegovnom postupku protiv Radoševića utvrdio je za Novi list da je sudac lak na obaraču “nanio štetu ugledu suda i sudačke dužnosti”, ali i dodao da DSV “nije bilo impresionirano novinskim izvještajima”. Članovi DSV-a očito žive u svom svijetu, u kojem je posve normalno da suci hodaju svijetom s pištoljem u džepu i nemilosrdno ubijaju tuđe kućne ljubimce metkom u čelo. Valjda i to spada u “prvoklasnu gensku referenciju”.

Budale i lašci u Saboru
Samo tri dana nakon što su iz sabornice grmjeli protiv novinara i ustali u obranu svojih visokih plaća, čelnici Sabora pokrili su se ušima. Tako se potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks pristojno ispričao javnosti zbog netočnih podataka o plaćama hrvatskih i europskih parlamentaraca koji su izneseni na raspravi o zastupničkim povlasticama. “Najgore je što je ispalo da je Sabor namjerno frizirao i krivotvorio podatke. Predsjednik Sabora Luka Bebić i ja ispali smo budale i lašci”, priznao je Šeks, dodavši da će se pokrenuti disciplinski postupak protiv osoba u saborskim službama koje su lažirale podatke. Samo naprijed, dajte mu ukor.

Đapić pivom protiv krize
Ante Đapić, gradonačelnik Osijeka, i službeno je pokrenuo akciju Kupujmo osječko, za čiju će promociju “iskeširati” 100.000 kuna. Akcija je osmišljena kako bi se osvijestio lokalpatriotizam, a Đapić najavljuje u bussinesu.hr da će biti zadovoljan ako 22 posto građana počne kupovati osječke proizvode, a sam će navodno svaki dan popiti po jedno osječko pivo. Neće više, čitamo u 24 sata, “ kako ne bi pričao gluposti”.

Hepiend u Dobrom Dolu
Idilična priča priča o najstarijem bračnom paru na Velebitu dobila je ovih dana nimalo idiličnu mrlju u režiji naše birokracije. Podsjetimo, Jurka i Grgo Katalinić sa svojih 93, odnosno 97 godina, žive u potpunoj izolaciji kao jedini stanovnici sela Dobri Dol na Velebitu. U njihovu planinskom raju nema ni struje ni vode, a u kući pak nema ničega što se ne može donijeti na leđima nakon tri sata hoda jer, pogađate, u Dobri Dol ne vodi ni cesta. Sin Jurke i Grga Ante Katalinić poželio je za dijamantni pir, 75 godina braka, starim roditeljima pokloniti – put do Dobrog Dola.

Na žalost, bager je odmah stopirala nemilosrdna građevinska inspekcija, a Ante je zaradio i prekršajnu prijavu. Na sreću, još ima razumnih ljudi pa je tako načelnik općine Starigrad uz pomoć Ministarstva kulture isposlovao dozvolu za probijanje puta kroz velebitski krš. Do Jurke i Grga tako će uskoro moći autom doći i doktor. Ako to odobre birokrati u HZZO-u.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?