Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.07.2013. u 14:00

Kako je iz Linića progovorila istina o državnom preračunu

Gledajući kako predstavnik zg tržnica Neven Peša u Temi dana smireno s papira čita svoj govor o fiskalizaciji tržnica, uplaših se da je Branimir Bilić izgubio svoj legendarni novinarski temperament, ali nije bilo tako. Kad je promrsio kroz zube da su se iz Ministarstva financija \"fino zahvalili\" na pozivu, postalo je jasno da je pri punoj svijesti odlučio ležerno se nalaktiti na stol pa dopustiti sugovorniku da izgovori sve što bi rekao na prosvjedu, da se Linić kojim slučajem tamo pojavio.

Bilić je postupio pristrano, ali i urednički opravdano: prije ili kasnije vlast će morati shvatiti kako je njihov posao i komunikacija s javnošću. No, ministar je ipak dobio možda i neželjenog glasnogovornika na HTV-u. Mislav Togonal dosjetio se pozvati u Nultu točku Gorana Perovića, prodavača iz Zadra napadnutog jer je kupio fiskalnu blagajnu. U verbalnom duelu s predstavnicima prodavača učas su izašle na vidjelo sve krasote našeg, i ne samo poreznog sustava, a čuli su se i vrlo konkretni prijedlozi kakve vjerojatno ne bismo čuli od ekonomista.

Dobro je što je javna televizija stigla do glavnih protagonista drame – onih koji se bune, ali i proizvođača. Štošta se zanimljivo moglo čuti od kumica, od zadovoljstva prodajom, do prijedloga da samo njima daju dan-dva u tjednu na tržnici, kako bi se tako još jednom potvrdilo da tzv. mali ljudi mogu ljekovito djelovati na novinarstvo. Koliko je pak u zemlji bez zdrave ekonomije teško ugušiti sivu ekonomiju dao je naslutiti Linićev lapsus u izjavi o rebalansu, kad je umjesto proračun izgovorio preračun.

PLUS

U Životu sa stilom na 24 sata suverena Vlatka Pokos u ozbiljnoj emisiji o iseljavanju, samo da puf frizura i pozerska gestikulacija nisu odvlačili pažnju

 

MINUS

U Nultoj točki vruća tema, ali i pogrešno adresirano pitanje.

\"Zar tržnice u Europi doista nisu fiskalizirane?\" ne pita se predstavnika tržnica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?