Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bili strah i trepet

Znanstvenici otkrili pernate dinosaure zvane 'kokoši iz pakla'

dinosaur,kokoš iz pakla
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
20.03.2014.
u 17:46

Dinosaur Anzu Wyliei imao je krijestu na glavi, perje, oštre kandže i kljun bez zubi. Hranio se vegetacijom i manjim životinjama.

Američki znanstvenici otkrili su novu vrstu dinosaura koji je živio prije 66 milijuna godina. Riječ je do sada nepoznatoj vrsti iz porodice Oviraptorosauria koja je imala perje i kandže te živjela u vrijeme vladavine T-Rexa. Prozvan po demonu-ptici iz mezopotamijske mitologije. Anzu Wyliei bio je visok 3 metra i težak 250 kilograma, zbog čega je zaradio nadimak ''kokoš iz pakla'', objašnjava BBC.

Dinosaur je imao krijestu na glavi, perje, oštre kandže i kljun bez zubi. Hranio se vegetacijom i manjim životinjama. Njegove kosti pronađene su na lokacijama u Sjevernoj i Južnoj Dakoti. Paleontolozi su ih proučavali nekoliko godina i slagali cijeli kostur.

– Anzu je stvarno bizaran, čak i po standardima za dinosaure. Lubanja mu je izuzetno visoka i vitka s krijestom i golemim kljunom oštrih rubova – prenio je stručne dojmove Hans Sues iz Nacionalnog prirodoslovnog muzeja Smithsonian u Washingtonu.

>>U Portugalu pronađen možda i najveći europski mesojedni dinosaur

Komentara 3

Avatar PlayMate
PlayMate
18:45 20.03.2014.

Velociraptori su isto bili pernate kokoši.

DU
Deleted user
19:13 20.03.2014.

mene zanima jel ima kokoš iz raja?

Avatar evgenij
evgenij
18:47 20.03.2014.

Kukuriku kokoši iz pakla!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije