Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNANOST

Vlada podržala kapitalni projekt Instituta Ruđer Bošković

Foto: Institut Ruđer Bošković
1/10
13.10.2018.
u 15:09

Sredstva će se iskoristi za obnovu postojećih objekata te izgradnju pet novih objekta i to za informacijsko-komunikacijske znanosti i tehnologije

Jučerašnji ‘Đir po OBZOR-u 2020 IRB-a: Od OBZOR-a do kapitalnog projekta O-ZIP-a’ na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu nazočio je i poseban gost.

Predstavljanje projekata financiranih iz programa EU za istraživanje i inovacije OBZOR odslušao je i premijer Andrej Plenković u društvu ministrice Gabrijele Žalac te pomoćnika ministrice znanosti i obrazovanja Tome Antičića. Nakon što je uvodni govor održao ravnatelj Instituta dr.sc. David Matthew Smith, gostima se obratio i premijer.

– Vi morate biti snaga koja će omogućiti Hrvatskoj da napravi upravo ono što je smisao ovog velikog projekta O-ZIP, vrijednog 72 milijuna eura, koji će pomoći da se vaša dostignuća i rješenja pretoče u konkretnu korist za naše gospodarstvo, poručio je premijer podsjećajući kako je O-ZIP četvrti projekt po vrijednosti u Hrvatskoj, nakon Pelješkog mosta, LNG-a i broadband infrastrukture.

Plenković se upoznao u obilasku Instituta s projektima EUROfusion i PaRaDeSec te s Centrom izvrsnosti za napredne materijale i senzore. Novinarima je izjaviokako ova vlada izdvaja najviše za znanost te je tendencija da se taj iznos poveća s jačanjem gospodarstva.

- Ova ulaganja omogućit će našim znanstvenicima da napokon imaju uvjete za rad kakve već odavno imaju njihove kolege u europskim znanstvenim institutima.'' – istaknuo je dr. sc. David M. Smith, ravnatelj IRB-a.

 

Komentara 3

DU
Deleted user
20:48 13.10.2018.

Napokon i jedna dobra vijest u VL.

AN
antonelić
17:37 13.10.2018.

" vi morate biti snaga koja će omogućiti hrvatskoj ... " bla bla bla ... mrsomudi anemija ... a zašto nam , anemijo , nisi još podigao povratnu naknadu za pet ambalažu na 1 kunu po boci ? ... samo ta mjera donosi blagostanje hrvatskoj i nama ranojutarnjim beračima boca po kontejnerima ( i veći bedepe i rejting i ekološku svijest ) ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije