Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTOTIP Z-2

Sudjelujte u dizajniranju novog odijela NASA-e

Z-2
Foto: NASA
1/3
25.03.2014.
u 08:56

Možete glasati između tri dizajna gornjeg sloja odijela

NASA je odlučila uključiti javnost u dizajniranje prototipa novog svemirskog odijela Z-2. Ako želite, možete glasati za jedan od tri ponuđenih dizajna gornjeg sloja odijela, koji nose nazive "biomimikrija", "tehnologija" i "društveni trendovi". "Tehnologija" zasad vodi sa 63 posto, glasanje traje do 15. travnja, a pobjednički će dizajn biti objavljen 30. travnja.

Prototip Z-2 nasljednik je hvaljenog odijela Z-1, koji je Time proglasio jednom od najboljih inovacija 2012. godine. Nakon pozitivnih reakcija na vanjski izgled odijela Z-1, u NASA-i su željeli da Z-2 izgleda barem jednako atraktivno.

Z-2 je značajan za NASA-u iz više razloga. Riječ je između ostalog o prvom odijelu za kretanje po planetima izrađenom za točno određenu površinu koje je testirano u potpunom vakuumu, te o prvoj integraciji koncepta priključka za odijelo (suitport) s čvrstom strukturom odijela u predjelu gornjeg torza. NASA očekuje da će prototip biti izrađen do studenog.

>> Svemirska odijela i rover za Mjesec uskoro na svemirskoj aukciji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije