Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iq magazin

Otvoren treći i posljednji krug za kratku SF priču

tablet
01.08.2014.
u 13:57

Počeo je treći i posljednji krug iQ-ova natječaja za kratku SF priču. Šaljite nam priče do 5. 10. Najbolje objavljujemo na Vecernji.hr/sf-prica

I drugi krug natječaja za najbolju kratku SF priču iQ magazina, Samsunga i Lumen izdavaštva donio nam je u redakciju velik broj priča – 26 radova. Najzanimljivije smo objavili na portalu Večernjeg lista (vecernji.hr/sf-prica), a jednu priču objavljujemo i u ovom broju iQ magazina. Sve te priče ulaze u konkurenciju za glavnu nagradu – Samsungov tablet Galaxy Note 10.1.

– Čini mi se da se u ovom krugu vidi da je jedan dio autora pisao “na rok” pa ima priča čiji bi autori mogli vidljivo bolje, ali im je nedostajalo vremena, iskustva i, možda, savjetovanja s nekim urednikom ili kolegom piscem. Stoga bih svima koji sudjeluju u iQ-ovu natječaju preporučila da se pokušaju povezati s drugim ljudima koji se bave pisanjem, osobito pisanjem SF-a. To barem kod nas nije teško, imamo dosta konvencija, foruma i drugih mjesta gdje se može pronaći esefičare.

Inače, jako me razveselilo što je opet bilo dosta doista domaćih priča koje promišljaju baš našu budućnost, a ne neku američku. Također su me obradovala neka nova imena koja su se pojavila jer je to znak da ljudi i dalje prihvaćaju naš natječaj i da je u pitanju tematika koja ljude zanima. Samo hrabro i pišite i dalje! – izjavila je Milena Benini, predsjednica našeg žirija.

Utjecaj tehnologije na društvo

Još imate šansu, uskočite na posljednji vlak i sudjelujte u trećem i posljednjem krugu koji će trajati do listopada. Budući da je IQ tehnološki magazin, poželjno je da pokretač i okosnica radnje budu tehnologija ili tehnološki razvoj u smislu njihova utjecaja na pojedinca i društvo. Drugim riječima, ne zanima nas toliko “stručna” razrada tehnoloških koncepata i ideja koliko sociološki i psihološki efekt tehnologije na likove. Poželjno je da se radnja priče odvija u budućnosti, no to nije uvjet.

Nagrada: Galaxy Note 10.1

Propozicije: do 7200 znakova, obavezna numeracija stranica, obavezan font TNR (ili neki tome odgovarajući serifni font), veličina fonta 12, slanje u .rtf ili .doc formatu. Rok za treći i posljednji krug je 5. 10. ove godine. Priče nam šaljite na e­-mail adresu iq@vecernji.net (sa subjectom SF priča). Nagrada za pobjednika po izboru žirija na kraju godine bit će Galaxy Note 10.1 te paket knjiga izdavačke kuće Lumen.

Komentara 2

ST
strsljen2013
17:52 03.08.2014.

Evo je odmah. Hrvatska više nije dužna i ima više radnih mjesta nego stanovnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije