Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnološka revolucija

S ovim televizorom nećete poželjeti izaći iz kuće: Doznajte što sve donosi senzacionalna OLED tehnologija

OLED tehnologija
Foto: Promo
1/5
11.01.2019.
u 14:14

Savršena slika kao u holivudskim blockbusterima, zvuk kao da ste u najboljem kinu, savršena crna boja koja daje dosad neviđen kontrast i toliko tanak zaslon da televizor na vašem zidu izgleda poput umjetničke slike ili prozora. To vam sve omogućuje OLED tehnologija zbog koje će vam mnogi zavidjeti i stalno dolaziti u goste

Jeste li spremni na sasvim novo iskustvo gledanja televizije s tolikom jasnoćom, savršenom crnom i zvukom kao da ste u kinu? Prekretnicu u televizijskoj tehnologiji napravila je OLED tehnologija. OLED je skraćenica od Organic Light Emitting Diode (organska dioda koja odašilje svjetlo). Ako baš niste sasvim sigurni što vam takva revolucionarna tehnologija donosi, doznajte u našem vodiču kroz sve bitnije značajke OLED televizora, koji gotovo da nećete ni poželjeti ugasiti. Krenimo redom - Sigurno se pitate kako će vam OLED tehnologija promijeniti doživljaj gledanja omiljenih filmova, serija ili utakmica?

Foto: Promo

LG već godinama stvara proizvode koji poboljšavaju vaš život. OLED TV uređaji impresioniraju značajkama koje je LG u njih ugradio: Upotrebom organskih svjetlećih dioda s pojedinačnim uključivanjem i isključivanjem, OLED TV uređaji daju tamniju crnu boju i svjetlije, životnije boje nego ikada.  Odabrani modeli televizora LG OLED nude nevjerojatnih 8,3 milijuna piksela te razlučivošću četverostruko nadilaze Full HD. Rezultat? Jasnoća koja oduzima dah i fine pojedinosti koje će vas oduševiti. S obzirom na to da se radi o Smart TV-u, svoj omiljeni mrežni sadržaj možete gledati izravno na velikom zaslonu televizora.

Ugrađeni zvučni sustav rezultat je iskustva čuvene tvrtke Harman/Kardon i daje bogat zvuk dostojan kina u vašoj dnevnoj sobi. Iskusite savršeno realističnu, duboku boju i kvalitetu slike koje omogućuju tehnologije bogatog kontrasta i samoosvjetjujućih piksela tvrtke LG. OLED tehnologija omogućuje izradu vrlo tankih i laganih zaslona. Tako nastaju proizvodi nenadmašne elegancije koji podjednako lijepo izgledaju na stolu i na zidu. Uz tanak profil, televizor izgleda kao da lebdi u zraku jer se OLED panel  debljine svega 2,57 mm kod 65-inčne varijante može postaviti izravno na zid pomoću magnetskih ploča. Time se gotovo u potpunosti gubi prostor između televizora i zida, prisutan kod uobičajenih nosača, pa korisnici imaju osjećaj da je riječ o umjetničkoj slici, tapeti ili prozorskom oknu kroz koje se naziru živopisne boje vanjskog svijeta. LG-jeva OLED tehnologija razmazit će vas maksimalnom kvalitetom slike uz minimalnu potrošnju energije.

Foto: Promo

Savršena crna dodaje dubinu svim bojama, otkriva detalje i teksture slika za kinematografsko iskustvo. LG-jev OLED TV uređaj osigurava savršenu crnu s više od osam milijuna piksela koji emitiraju vlastitu svjetlost i mogu zasebno kontrolirati svoje osvjetljenje. Ovime se ističe bogatstvo svih boja, otkrivaju skriveni detalji te čak i život. OLED tehnologija može se pohvaliti i smanjenjem razine buke. Postupak preciznog smanjenja buke inteligentnog procesora α9 smanjuje zrnatost i sjenčanje za jasniju sliku. Inteligentni procesor α9 ima široki spektar boja za prikaz preciznih i bogatih boja. Primjenjuje se za smanjenje distorzije boja što vam omogućuje uživanje u slici čije su boje slične originalnim bojama.  Uz sve to u vašem domu imat ćete holivudske boje. Tvrtka Technicolor koristi se LG-jevim OLED TV uređajima kao referentnim zaslonima za kupce pri stvaranju većine holivudskih filmova i televizijskih sadržaja za gledanje kod kuće, čime korisnicima omogućuje užitak u vrhunskom doživljaju gledanja.  LG-ev OLED TV uređaj podići će vaš dom na sljedeću razinu jer ste dobili TV uređaj koji unosi dodatni dašak stila u vaš životni prostor.

S obzirom na to da OLED televizor na vašem zidu izgleda kao tapeta jer je ultratanak i lijepi se magnetima, na zaslonu možete doživjeti čuda sva četiri godišnja doba jer će se na vašem zidu izlistavati scenografija poznatih mjesta, koja se ažurira za svako godišnje doba i oživljava vaše svakodnevno putovanje popraćeno glazbom. Kako bi imali prilike gledati neke od najljepših svjetskih krajolika, LG je u suradnji s TripAdvisorom odabrao fantastične fotografije dalekih svjetskih destinacija

Foto: Promo

Iako ste se upoznali s većinom značajki OLED tehnologije još vam nije najjasnije koja je razlika između QLED i LED tehnologije? QLED je zapravo LED tehnologija s prosvjetljujućim panelima naspram OLED tehnologije koja ima samoosvjetljavajuće piksele. Činjenica da OLED televizori kontroliraju osvjetljenje na nivou pojedinačnog piksela znači izuzetnu preciznost u tom zadatku, zapravo najveću moguću. Što to znači za vas kao korisnika? Znači da će vam ta savršena crna omogućiti dosad neviđeni kontrast. Jedino OLED tehnologija omogućava da cijela obitelj sjedi zajedno ispred ekrana  jer se savršena slika vidi iz svih kuteva, što druge tehnologije zasad nisu uspjele postići.

Više doznajte ovdje

Sadržaj omogućio LG

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije