Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati istraživanja

Nehospitalizirani COVID pacijenti imaju nizak rizik od dugotrajnih posljedica

Intensive Care Unit For Covid Patient - Netherlands
Foto: Utrecht Robin/ABACA/PIXSELL
1/2
11.05.2021.
u 07:55

Povećan broj posjeta doktoru obiteljske medicine i ambulantni posjeti liječnika mogu biti posljedice zaraze, navodi studija.

Nehospitalizirani COVID-19 pacijenti imaju nizak rizik od ozbiljnih, dugoročnih posljedica zaraze, ali se kod njih zabilježio veći broj odlazaka obiteljskom liječniku nakon infekcije, navodi se u istraživanju objavljenom u časopisu The Lancet Infectious Diseases.

"Apsolutan rizik od ozbiljnih akutnih komplikacija nakon zaraze koronavirusom koja ne zahtijeva bolničko liječenje je malen. Međutim, povećan broj posjeta doktoru obiteljske medicine i ambulantni posjeti liječnika mogu biti posljedice zaraze", navodi studija.

Radi se o kohortnom istraživanju u kojemu su sudjelovali danski osiguranici, pacijenti te su se koristili podaci danskih osiguravajućih kuća.

Video – Zašto svatko drukčije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci

Komentara 3

WE
weAreCro
08:11 11.05.2021.

Pa da, ako niste u bolnici sanse za prezivjeti koronu vam rapidno rastu. Naime, svi koji su umrli od "korone" su umrli u bolnici, a svi koji su se lijecili doma su ostali zivi.

ZP
Zabranjen pristup
09:31 11.05.2021.

To znaci lijecenje ostavlja dugotrajne posljedice. Kako to sada odjednom? A tule godinu dana da kod vecine bude posljedica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije