Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješna misija

NASA objavila novu fotografiju površine Marsa, evo kako izgleda

Mars
Foto: Thinkstock
1/2
27.11.2018.
u 08:48

InSight je poslao na Zemlju signale upućujući na to da su njegovi solarni paneli otvoreni i da upijaju Sunčevu svjetlost na površini Marsa

NASA-ina bespilotna letjelica InSight sigurno je jučer sletjela na Mars, a NASA je noćas objavila fotografiju površine Crvenog planeta koju je snimila letjelica.

InSight je poslao na Zemlju signale upućujući na  to da su njegovi solarni paneli otvoreni i da upijaju Sunčevu svjetlost na površini Marsa.

– InSight tim može se malo odmoriti sada kada znamo da je sonda uspješno sletjela i da puni svoje baterije. Bio je to dugačak dan, no sutra počinje novo poglavlje – rekao je Tom Hoffman, glavni voditelj projekta.

Podsjetimo, InSight će provesti na Marsu 24 mjeseca, što je približno jednoj marsovskoj godini, bilježeći seizmičke i temperaturne podatke kako bi rasvijetlio misterije o Marsovu postanku, što bi potom moglo razjasniti i podrijetlo Zemlje i drugih čvrstih planeta u unutarnjem krugu Sunčeva sustava.

Mars
1/9
Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
11:10 27.11.2018.

Objavljivati znanstvene članke na VL je kao da u štalu uđeš s teorijom relativnosti.

DU
Deleted user
11:19 27.11.2018.

Krutih planeta.

BR
brojevi
19:04 02.12.2018.

Neznanje nije grijeh ali je velika sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije