Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordno niska temperatura

Na Antarktici zabilježeno čak -93 stupnja Celzijusa

antarktika
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
10.12.2013.
u 09:53

Prijašnji rekord iznosio je -89.2 stupnja Celzijusa, a zabilježen je 1983. godine

Na Antarktici je u kolovozu 2010. izmjerena rekordno niska temperatura od - 93 stupnja Celzijusa, objavljeno je u podacima istraživanja koji su objavljeni u ponedjeljak. Znanstvenici su do ovog otkrića došli tijekom analize podataka o globalnoj temperaturi koju su sateliti zabilježili tijekom 32 godine, donosi Reuters.

Otkrili su da visoki greben na Istočnom antarktičkom platou sadrži džepove zarobljenog zraka čija se temperatura 10. kolovoza spustila do rekordno niske razine.

Prijašnji rekord iznosio je -89.2 stupnja Celzijusa, a zabilježen je 1983. na području ruske istraživačke postaje Vostok na istoku tog kontinenta.

>> Otkriveno najhladnije mjesto na Zemlji

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
10:31 10.12.2013.

Globalno zatopljenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije