Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Mala programerska olimpijada za učenike razredne nastave

Mala programerska olimpijada za učenike razredne nastave
Foto: PR
1/10
PR
Autor
PR članak
24.12.2019.
u 12:48

Završno druženje najmlađih bilo je posvećeno projektu Centra mladih programera

Mala programerska olimpijada održava se uz potporu Grada Zagreba od školske godine 2006/07, a ovogodišnja, četrnaesta po redu, održana je u subotu 21. prosinca.

- Namijenjena je učenicima razredne nastave i ponekom starijem predškolcu odnosno "minićima", kako ih od milja zovemo, a u kalendaru Saveza s mnoštvom natjecanja, smjestili smo je uoči Božića, rekao nam je Filip Mravunac iz Saveza.

Ove godine mlađim učenicima je ponuđeno šest, a starijim osam zadataka koji su mogli donijeti po 200 bodova. Imali su na raspolaganju dva sata i petnaest minuta sa stankom za odmor i sokić, a zadatke su rješavali u programskom jeziku Logo.

Olimpijadi je pristupilo dvadeset i dvoje učenika, a dvoje ih se ispričalo zbog bolesti.

Svi su na kraju "zaslužili" tortu koju je razrezao Marko Dorčić, ovogodišnji pobjednik juniorske hrvatske olimpijade i državni reprezentativac, a oni s najviše bodova po razredu dobili i su i pobjedničkog „CROmarcipana“.

- Marko si je odrezao malo preveliku šnitu pa nije mogao doma ručati, kaže nam u smijehu njegov tata Hrvoje.

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Najbolji od najboljih ove godine je bio Vili Ozren Paunović koji je riješio sve zadatke, a nagradne „CROmarcipane“ dobili su i Vito Matković (1.r), Borna Knez (2.r) i Hrvoje Šoštarić (4.r).

- Vili je zapravo osvojio dva marcipana, jednog za pobjedu među trećim razredima i jednog zato jer je imao najviše bodova u ukupnom poretku, no jednog mu je uz moju pomoć otela Nina Koci, koja si ga je tako jako željela da nisam mogao odoljeti, kaže nam Filip.

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Foto: PR

Da završno druženje najmlađih protekne u dobroj organizaciji, radosti i veselju pobrinuli su se Paula Rinkovec i Filip Mravunac te Bernardo Demović i Hrvoje Ricijaš iz udruge programera S Vijugom, uz pomoć vrijednih starijih učenika Janka Šelera i Ivana Bezjaka.

Savez je u očekivanju dodjele odgovarajućeg prostora za nastavak realizacije svog strateškog projekta - Centra mladih programera, pa je i nagradna torta bila posvećena ovoj sjajnoj ideji.

Foto: PR

Foto: PR

Sretan Božić, Hrvatska!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?