Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruska svemirska agencija

Istražit će se kako je došlo do pukotine te je li do nje došlo namjerno

Foto: REUTERS
1/2
06.09.2018.
u 08:10

Direktor ruske svemirske agencije Roscosmos Dmitri Rogozin ranije je izjavio kako je netko tijekom proizvodnje mogao namjerno prodrijeti u zid uz pomoć bušilice ili dok je brod bio u orbiti te je isključio nagađanja da je pukotina nastala udarcem meteorita

Ruska svemirska agencija priopćila je kako se nada da će narednih tjedana otkriti podrijetlo pukotine pronađene na ruskom modulu na Međunarodnoj svemirskoj postaji te je li do nje došlo namjerno.

Članovi posade prošli tjedan pronašli su pukotinu od oko dva milimetra u promjeru na unutarnjem zidu ruskog Soyuz modula na orbitalnoj svemirskoj stanici, nakon što su operatori na zemlji izvijestili o blagim padovima u razinama tlaka.

Dužnosnici tvrde kako trenutačna posada, u kojoj su tri američka astronauta, dva ruska i jedan njemački, zbog pukotine nije u opasnosti.

Ruski astronauti su nakon otkrića zatvorili pukotinu te tako privremeno zaustavili istjecanje kisika, a ruska svemirska agencija priopćila je kako će istragu provesti sredinom rujna.

Direktor ruske svemirske agencije Roscosmos Dmitri Rogozin ranije je izjavio kako je netko tijekom proizvodnje mogao namjerno prodrijeti u zid uz pomoć bušilice ili dok je brod bio u orbiti te je isključio nagađanja da je pukotina nastala udarcem meteorita.

>> Pogledajte i video - Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Komentara 1

HO
homofob
20:23 06.09.2018.

Meteorit promjera 2mm nikako nije mikro! Udar objekta 2mm (recimo da nije metal bi imao masu od oko 25 mg) pri svemirskim brzainama bi se ocitovao eksplozijom bombe od 20-tak tona vojnog eksploziva - ukratko od svemirske stanice ne bi ostalo niti pola "S"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije