Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galaksija NGC 2903

Hubble i dalje oduševljava! Ponovno snimio fotografiju koja oduzima dah!

Galaksija NGC 2903
Foto: NASA
05.05.2019.
u 12:10

Za ovu je galaksiju karakteristično to što se u njenoj centralnoj regiji netipično brzo stvaraju nove zvijezde.

NASA-in teleskop Hubble načinio je fotografiju spiralne galaksije NGC 2903.

"Ova ljepotica, NGC 2903, udaljena je 30 milijuna svjetlosnih godina i bila je dio Hubbleovog istraživanja", objavljeno je na Twitter stranici teleskopa Hubble.

Za ovu je galaksiju karakteristično to što se u njenoj centralnoj regiji netipično brzo stvaraju nove zvijezde.  Spiralne galaksije najbrojnije su u svemiru, budući da ih je oko 75 posto spiralnih. 

U istom istraživanju uhvaćeno je još stotinjak sličnih galaksija, a one bi trebale pomoći astronomima u razumijevanju crnih rupa.

Pogledajte snimku zvuka vjetra na Marsu

Ključne riječi

Komentara 9

LU
lun47
03:30 08.05.2019.

kak se tu odma glupi conspiracy theorists javljaju. Tolko ste zaostali mozgovno da niste ni svjesni da vam se normalni ljudi smiju.🤦‍♀️🤦‍♂️🤪

VJ
vjaceslav
11:44 11.05.2019.

svemir je zapravo onakav kakvim ga mi vidimo - svijetle točkice u crnom prostoru. ove "hubble-ove" fotografije su naknadno obojane da se zahvaljujući kontrastu mogu razlučiti neke pojedinosti. lp!

VE
velist
13:50 06.05.2019.

Super su mi ove slike s udaljenosti cca 20 miljuna svjetlosnih godina. Jedva čekam da vidim slike npr. Mjeseca, Marsa ili npr Saturna, nadam se da će biti puno jasnije nego ova. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije