Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

HT investira 710 milijuna kn u IT transformaciju

Davor Tomašković
Dalibor Urukalović/PIXSELL
09.05.2017.
u 08:55

Cilj projekta poslovne IT transformacije HT-a je podizanje kvalitete usluga i korisničkog iskustva na višu razinu.

Hrvatski telekom pokrenuo je projekt IT transformacije kompanije vrijedan ukupno 710 milijuna kuna. Naime, HT investira 210 milijuna kuna te 500 milijuna kuna internih resursa. Primarni cilj projekta, rečeno je, jest podizanje standarda kvalitete usluga i korisničkog iskustva na novu, višu razinu.

U realizaciji jednog od najkompleksnijih transformacijskih projekata u regiji angažirano je oko 500 stručnjaka.

– Ovo je najveći investicijski projekt na ICT tržištu u Hrvatskoj i regiji koji provodimo sa svim našim strateškim partnerima i dio naše strategije da do 2020. budemo lider na regionalnom telekom i tržištu digitalnih usluga. Poslovna IT transformacija jedan je od ključnih pokretača za ostvarenje tih ciljeva. Kvalitetu naše usluge i korisničko iskustvo podižemo na novu, višu razinu i u tom dijelu ćemo postaviti novi standard na tržištu – izjavio je Davor Tomašković, predsjednik uprave HT-a. Implementaciju projekta podržat će niz partnera – IBM, Netcracker, Comarch Technologies i Atos te Neos, Croz, Multicom i 
Zira.  

 

   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije