Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dali 360 mlijuna dolara

Apple kupio izraelsku tvrtku za proizvodnju detektora pokreta

Apple dućan
Foto: Sergej Novosel Vučković
25.11.2013.
u 14:35

PrimeSense je ugradio svoj softver u Microsoftovu igraću konzolu Xbox 360, s kojom korisnik može igrati igre bez drške, samo kontrolirajući svoje tijelo. Špekulira se da Appleu ova akvizicija treba radi razvijanja vlastitih televizijskih uređaja

Tvrtka Apple se pred Božić lijepo "nagradila" - za 360 milijuna dolara kupila je izraelsku tvrtku PrimeSense, najpoznatiju po softveru za detekciju pokreta Kinect, ugrađenom u Microsoftovu igraću konzolu Xbox 360, objavio je Financial Times.

- Apple kupuje manje tehnološke tvrtke s vremena na vrijeme, i o svojim namjerama i planovima uglavnom ne govorimo - bili su škrti iz tvrtke u Cupertinu, na špekulacije o tome da Apple sprema nešto novo na polju kućne elektronike.

PrimeSense postoji od 2005. godine, ima sjedište u Tel Avivu i proizvodi trodimenzionalnu osjetilnu i vizualnu tehnologiju, koja korisniku digitalne opreme omogućava "vidjeti" svoje okruženje. Njihov se Kinect koristi u Microsoftovom Xbox-u 360 i omogućava igračima punu "tjelesnu" interakciju s konzolom, bez držanja ičega u rukama.

S Kinectom ljudi također mogu igrati igrice ne upotrebljavajući joystick, jer upravljaju zbivanjima u igri samo pokretom svoga tijela. Uz to, ta tehnologija omogućava i kontrolu glasa i pokreta na TV-u, što neke navodi i na sumnju da bi je Apple mogao koristiti kao dio svojeg televizijskog seta, o kojem se šuška već godinama.

Apple inače rijetko ide u velike kupovine, iako ima 13 milijari dolara u gotovini.

Apple prodao čak 9 milijuna iPhonea u tri dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije