Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.08.2013. u 12:00

Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća za elektroničke medije, odluku da se ne dodijeli koncesija za novi opći nacionalni TV kanal obrazložio je riječima da pristigle ponude “ne bi pridonijele pluralizmu medija u RH”

Strahote na tržnici

Prodavačicu bole prsti zbog izdavanja fiskalnih računa


Ana Filipović, prodavačica na splitskoj tržnici, jedna je od mnogih koje su se jučer prvi put susrele s aparatićem za izdavanje fiskalnih računa. Ana je novinaru Slobodne slikovito objasnila zašto se opire fiskalizaciji. “Ove tipke su strašne. Tribaš pošteno uprit, a mene prsti bole od pritiskanja, majke mi mile, jer iman reumu. I svaki put nanovo moraš unositi količinu i cijenu. A tek za zatvorit kasu! Tribam deset puta tuć tipke. Strašno!” Nema druge, treba na tržnice uvesti čitače bar-koda.


Neobična argumentacija VEM-a

Što manje konkurencije, to više pluralizma medija


Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća za elektroničke medije (VEM), odluku da se ne dodijeli koncesija za novi opći nacionalni TV kanal obrazložio je riječima da pristigle ponude “ne bi pridonijele pluralizmu medija u RH”. Proizlazi da u interesu pluralizma medija trebamo imati manje nacionalnih TV kanala pa sada napeto pratimo koji će biti sljedeći potezi VEM-a. Logično bi bilo da na idućoj sjednici oduzmu nekome nacionalnu koncesiju, jer to bi, prema njihovoj logici, “pridonijelo pluralizmu medija”. Što manje konkurencije, to bolje. Za javnu TV.


Lista dužnika sve zanimljivije štivo

Na stupu srama Jovanović i sindikat pravosuđa


Slavko Linić, ministar financija, prije odlaska na godišnji odmor pustio je u javnost i novu revidiranu listu poreznih dužnika. Lista što ju je objavila Porezna uprava donosi niz zanimljivosti, a na stup srama stavljeno je čak i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Jovanovićevo ministarstvo duguje 12,3 milijuna kuna za doprinose, a ministar se pravda da je taj iznos naslijedio. Ako duguje ministarstvo, a što ne bi mogao i sindikat, zaključili su u Sindikatu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave. Sami sindikalci svojim zaposlenicima nisu uplaćivali doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje te su napravili dug od – 472 tisuće kuna.


Živi zid

Udruga koja štiti od deložacija – pred deložacijom


Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, želi iseliti udrugu Živi zid koja obitelji štiti od deložacija. Damir Trnavčić iz udruge poručuje za 24sata da ne idu nikamo pa će ih Bandić morati deložirati. A oni će štititi sami sebe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?