Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK Split

Žužul: Platio sam sve dugove, dignuo klub do Europe

'30.04.2011., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - 1. HNL, 27. kolo, NK Inter Zapresic - NK Split. Trener NK Inter Zapresica Ilija Loncarevic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'
1/3
01.05.2011.
u 22:00

Predsjednik kluba, kojemu se sudi za gospodarski kriminal, otkupio je klub za 3,5 milijuna kuna i, preduhitrivši Keruma, pritom dobio vrlo vrijedno zemljište

"Večeras je naša fešta" – orilo se iz svlačionice nogometaša Splita koji su pobjedom u Zaprešiću nad Interom (2:0) ostvarili plasman u Europsku ligu. Prvi čestitari bili su Slaven i Jozo Žužul, predsjednik i dopredsjednik kluba.

Slatke brige predsjednika

– Postao sam predsjednik 2008. godine, kada je klub bio u stečaju i igrao Četvrtu ligu. Platio sam sve dugove i u tri godine došli smo od Četvrte lige do Europe. Zar to nije pravo sportsko čudo! Nisam siguran da ima sličan primjer u europskim ligama. Imali smo, za razliku od Hajduka, dobar sustav i dobru selekciju igrača – istaknuo je Slaven Žužul.

Trener "crvenih" Ivan Katalinić jedan je od zaslužnih za sjajno proljeće. Treće mjesto je osigurano, no može li Split dostići Hajduk i završiti prvenstvo na drugome mjestu?

– Ne, to nije moguće jer je malo utakmica do kraja – istaknuo je Katalinić.

Hoće li momčad ostati na okupu i za europska iskušenja?

– Sada smo predsjedniku kluba zadali slatke brige. Znam da nam trebaju dva do tri pojačanja kako bismo mogli razmišljati o prolasku jednog ili dva kola. No hoće li biti pojačanja, ovisi o predsjedniku. On je taj koji daje novac. Ja mu samo mogu reći svoje igračke želje. Igrati Europu i domaće prvenstvo koje zbog europskog prvenstva 2012. godine počinje već sredinom srpnja bit će jako teško. Morat ćemo imati praktično dvije momčadi kako bismo izdržali sve te napore – istaknuo je trener Splita.

Što Split može objektivno u Europskoj ligi?

– Za nas je velik uspjeh i to što smo se uopće plasirali u Europu. Svaka pobjeda tamo bit će za nas samo korak više. U prvoj sezoni HNL-a izborili smo nastup u Europi, a to nije uspjelo ni jednome klubu u povijesti naše lige. Tko zna, možda će ostati upisano u analima da smo jedino mi to napravili – rekao je Katalinić.

Hoće li i sljedeće sezone sjediti na klupi Splita ili će biti trener Hajduka?

Hajduk? Hvala, ne

– Bolje biti miran na klupi Splita nego trener Hajduka, gdje se treneri mijenjaju svaka dva mjeseca. Već je pomalo smiješno da se svaki put kada se mijenja trener Hajduka uvijek spominje moje ime. No, poručujem – nema šanse da budem trener Hajduka sljedeće sezone. Nema više grlom u jagode – zaključio je Katalinić.

I dok su se odavno ugasili reflektori na zaprešićkom stadionu, iz svlačionice Splita i dalje se čula pjesma.

– Imati dobru klapu također je važno za dobar rezultat, a mi ne samo što imamo dobru nego odličnu atmosferu – dodao je Katalinić.

Imamo jednu od najboljih obrana u ligi, a za Europu će trebati 2-3 pojačanja

Ivan Katalinić

Neću se iznenaditi ako Splićani prođu jedno ili dva pretkola Europske lige

Ilija Lončarević

Ključne riječi

Komentara 10

IN
intersanctum
22:30 01.05.2011.

nisi siguran jer ima pa recimo lyon pa villarreal a ima ih jos

LO
lovacluka
22:56 01.05.2011.

a s kojom lovom Žužule si kupio Split, onom što si opljačkao od HC, pretplativši bojanje tunela i građenje nepostojećih prijelaza za životinje. A valjda će pravda pobijedit i lopov kao ti Žužule će završiti iza rešetaka. Dobro si sam kazao, zar ovo nije čudo , klub iz 4.lige otišao u Europu, jedinstven primjer u Europi, sve si točno rekao, samo još si trebao dodati da je predsjednik tog kluba koji je nekoć igrao 4.ligu, a sad eur.ligu, jer opljačkao državne porezne obveznike, i sad s njihovim novcima glumi lokalnog mlatimudana.

OB
-obrisani-
07:04 02.05.2011.

Žužul: Platio sam sve dugove, dignuo klub do Europe ali Antu nešeg \"nevinog viteza i sokola\" sa kreveta njegove Haaške čelije nisam uspio dopremiti na sunce i vjetar Dalmacije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije