Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Big Zu za klince

Zubac iz Istanbula izravno među klince, na košarkaški kamp koji nosi njegovo ime

21.08.2023.
u 22:25

Hrvatski NBA centar, član Los Angeles Clippersa, svoje ime nije samo posudio kampu, kao što to zna biti slučaj, nego će u njemu aktivno sudjelovati sva tri dana

Nakon što je bio jedan od ključnih igrača hrvatske reprezentacije u osvajanju olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira u Istanbulu (najbolji strijelac i skakač), Ivica Zubac je po povratku u Hrvatsku brzo produžio u svoj rodni Čitluk. A ondje će napraviti korisnu stvar za lokalnu zajednicu a s time i za sve one roditelje klinaca od 10 do 16 godina, njih 60-tak članova Košarkaškog kluba Brotnjo, koji žele napredovati.

A takvi će biti polaznici košarkaškog kampa Ivice Zupca, u organizaciji njegova matičnog kluba Brotnja i u suradnji s fondacijom NBPAF (National Basketball Players Association Foundation). Kamp se održava od utorka do četvrtka (od 22. do 24. kolovoza), s dvokratnim radnim vremenom, jutarnjim i popodnevnim treninzima, na igralištu Osnovne škole fra Didaka Buntića.

A NBA centar u tamošnjem miljeu poznat kao Big Zu, član Los Angeles Clippersa, svoje ime nije samo posudio kampu kao što to zna biti slučaj nego će u njemu sudjelovati sva tri dana. Jer, kaže on, želi prenositi radost loptanja među obručima i biti nekome poticaj da dodatno zagrize. A prođe li prvi kamp onako kako je zamišljeno Zubac nam je najavio da će ga sa zadovoljstvom organizirati i narednih godina.

Uz ljude iz Košarkaškog kluba Brotnjo, ključan čovjek u organizaciji kampa je Danijel Lutz, košarkaški trener s kojim Zubac preko ljeta zna individualno trenirati. Voditelj kampa košarkaškoj je javnosti poznat kao trener koji je s Cibonom 2013. osvojio naslov prvaka Hrvatske i osvajača Ćosićeva kupa.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije