Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA SP 2022.

Zlatko Dalić o Cipranima: Neće biti lako, kod kuće su već srušili Sloveniju

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila trening
Marin Tironi/PIXSELL
07.10.2021.
u 18:14

- Ne smijemo se opustiti, znamo da je bilo teško u Rijeci kad smo dobili 1:0. Cipar je kod kuće pobijedio Sloveniju, izvukao bod protiv Slovačke i sigurno ima kvalitetu.

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra gostuje u Larnaci, gdje će protiv Cipra od 20:45 igrati kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a izbornik Zlatko Dalić i njegov defenzivac Duje Ćaleta-Car otkrili su što očekuju.

- Ne smijemo se opustiti, znamo da je bilo teško u Rijeci kad smo dobili 1:0. Cipar je kod kuće pobijedio Sloveniju, izvukao bod protiv Slovačke i sigurno ima kvalitetu. Znamo što nas čeka - kazao je izbornik i nastavio:

- Traje naša borba za Katar i svaka nam je utakmica važna. U ovoj ćemo imati veći posjed lopte, nemamo pritiska i kroz tu mirnoću želimo do rezultata. Važno je, uz strpljenje, ne podcijeniti protivnika.

Izbornik očekuje sva tri boda, ali svjestan je da baš takve utakmice mogu biti najteže. Uz eventualni problem podcjenjivanja protivnika, ima i određenih problema s ozljedama. Na Cipar ne idu Dejan Lovren, Josip Juranović, Ivica Ivušić i Mislav Oršić.

- Bit će nam problem što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali vjerujem u naše mlade igrače - ističe Dalić i okreće se pozitivnim aspektima ove "ciparske priče":

- Imat ćemo tri igrača koji mogu donijeti taj ključni pas, Modrić, Kovačić i Brozović. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera. Svi igrači su u formi, cijela ekipa je spremna za dobru utakmicu.

04.10.2021., Zagreb,- Trening Hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Maksimir. Duje Caleta Car.
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Još je jednom naglasio da smatra kako će 20 ili 21 bod biti dovoljno za plasman u Katar te da je najvažnije da Hrvatska ima sve u svojim rukama po tom pitanju. Zato je pobjeda imperativ. Svjestan je tog i Ćaleta-Car.

- Znamo po što smo došli, to su tri boda. Svaka pobjeda nas približava cilju, a to je Katar, tako ćemo se i postaviti i, nadam se, uzeti tri boda - izjavio je i komentirao svoje zdravstveno stanje:

- Spreman sam, ove dvije utakmice su mi poslužile da uđem u natjecateljsku formu, radim na sebi, ne bi trebalo biti problema što se tiče fizičke spreme. Možda ću ja biti sutra prvi put najstariji, možda će oni morati mene slušati, a ne ja druge kao na prošlim utakmicama.

Kao i izbornik, svjestan je neugodnosti koje Cipar može napraviti svima, tako i Hrvatskoj, zbog čega obećava da će navijači gledati maksimalan angažman, kako njegov, tako i njegovih suigrača.

- Analizirali smo Cipar, stožer je to dobro odradio. Imali smo par sastanka, imat ćemo i završni. Nismo ih dobro upoznali kroz Europu, ali radi se o kompaktnoj momčadi, znamo da nije ekipa za baciti te da će dati sve od sebe. Nadam se da će sve biti u redu.

Komentara 10

SP
sportiglazba
18:42 07.10.2021.

Uvijek ista prica - prije utakmice se najprije daju izgovori pa ako ne pobijedimo onda nam je rekao unaprijed da se nije moglo, da ce biti tesko i da on nije nista kriv. Ako pobijede onda ce biti najveci genijalac. Win Win situacija za njega. Dalicu odlazi!!!

DU
Deleted user
19:07 07.10.2021.

Uvaženi Izborniče, sve osim naše pobjede bio bi potpun neuspjeh.

GU
General_U
19:15 07.10.2021.

Ili smo mi totalno loši ja mislim da nismo ili je dalić truba od trenera pa nas plaši ciprom biće je ovo drugo. Lako je stavi najspremnije i na nkihove prirodne pozicije i cipar će dobit tri komada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije