Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELI NOVI SLUČAJ KALINIĆ

Zlatko Dalić igračima poslao neuobičajeno oštru poruku: Nemojte da vas moram slati kući

Zlatko Dalić objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/7
09.11.2022.
u 13:28

- Svi se moramo staviti u interes reprezentacije. Kad dolazimo u reprezentaciju, predstavljamo hrvatski narod, ne samo sebe. Neki su znali otpasti zbog toga. Svatko mora prihvatiti svoju ulogu i ako netko to ne poštuje, morat ću ga poslati kući - rekao je Dalić

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić danas je objavio popis od 26 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo u Katar. Nije bilo većih iznenađenja pa su tako otpali vratari Dominik Kotarski i Nediljko Labrović, braniči Duje Ćaleta Car i Marin Pongračić, veznjaci Josip Mišić i Luka Ivanušec, te napadači Antonio Mirko Čolak i Josip Brekalo.

A Dalić je igračima koje će voditi na Svjetsko prvenstvo na kojem Hrvatska brani drugo mjesto poslao neuobičajeno oštru poruku. Rekao im je da se moraju primjereno odnositi prema reprezentaciji i dresu, inače bi se mogli vratiti kući. 

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

- Svi se moramo staviti u interes reprezentacije. Kad dolazimo u reprezentaciju, predstavljamo hrvatski narod, ne samo sebe. Neki su znali otpasti zbog toga. Svatko mora prihvatiti svoju ulogu i ako netko to ne poštuje, morat ću ga poslati kući - rekao je Dalić i dodao:

- To ne bih volio, ali nema popusta ni sentimenta, a ako netko ne bude spreman to prihvatiti, morat će otpasti, taman ostali s dvadesetoricom igrača. O svemu moramo voditi brigu. Svaki igrač mora dati sve za Hrvatsku, igrao minutu ili ne igrao uopće, svatko mora podržavati ovu našu priču.

Podsjećamo, na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije četiri godine Dalić je nakon prve utakmice s Nigerijom kući poslao napadača Nikolu Kalinića. Naime, izbornik ga je tijekom utakmice želio uvesti u igru, a Kalinić je obješena nosa sjeo na klupu. Tada ga je i Dražen Ladić pokušao nagovoriti da uđe u igru, ali Nikola je kazao kako se ne osjeća spremnim.

Dalića je još više zaboljela činjenica što se Kalinić, dok su reprezentativci slavili pobjedu nad Nigerijcima na travnjaku, sam spustio u svlačionicu i nije se veselio sa suigračima. Sljedećega dana, po povratku u kamp, Dalić je cijeli dan čekao da mu se Kalinić obrati; prosvjedom, isprikom, bilo kakvim objašnjenjem, a Nikola ga nije ni pozdravio niti ga pogledao.

Kada je vidio da se Kale nastavlja ponašati kao strano tijelo, sastao se s Modrićem i Ćorlukom i dobio potporu za svoju odluku. 

– Šefe, nemate izbora, morate ga poslati kući! – prisnažila su dvojica tadašnjih kapetana i priča je bila završena. Kada je Kalinić spakirao stvari u kampu, na grupu na WhatsAppu poslao je poruku svim suigračima: 'Želim vam sreću', na čemu su mu zahvalila samo dvojica igrača. Srećom, sve to nije utjecalo na atmosferu u momčadi koja je kasnije senzacionalno osvojila drugo mjesto.

Dalićev popis igrača za SP

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Komentara 17

DU
Deleted user
15:00 09.11.2022.

Kao Cosmi. Sve bum vas potjeral.

VE
vecernji55
15:38 09.11.2022.

Izbor igrača korektan. Za uspjeh će se, kao i uvijek, trebati posložiti puno stvari.

KL
Klavocin
18:43 09.11.2022.

Pa on izabere igrače i odmah im prijeti ima stvarno povjerenja u njih i oni u njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije