Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK ŽELI POZITIVU

Dalić objasnio popis i zašto nije vodio Mišića: Uvijek će biti nesretnih, ali nije bilo dilema

Zagreb: Izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
09.11.2022.
u 11:56

- Nije bilo puno dilema oko popisa. Uvijek će biti onih koji nisu sretni s izborom.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Katru. Dalić je popis smanjio za osam imena u odnosu na širi popis. 

Otpali su vratari Dominik Kotarski i Nediljko Labrović, braniči Duje Ćaleta Car i Marin Pongračić,  veznjaci Josip Mišić i Luka Ivanušec, te napadači Antonio Mirko Čolak i Josip Brekalo.

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

9

- Optimist sam, vjerujem u našu reprezentaciju. Vjerujem u svoj stožer i svoj rad. Moramo biti realni i objektivni. Deset ili 12 reprezentacija nada se da će biti svjetski prvak. Idemo korak po korak, imamo veliko samopouzdanje nakon utakmica u Ligi nacija. Nema pritiska, nema velike euforije. Prva će biti najvažnija - rekao je Dalić.

U napadu je imao dvojbu između Ante Budimira i Mirka Čolaka.

- Antonio Čolak je dobar igrač. Ja to poštujem. Napravili smo dobru analizu i došli smo do ove odluke. Uzeli smo četiri napadača i ja iza toga stojim. Budimir je taj kad nam treba presing, skok-igra i trka. Da sam ja dao da vi tu radite popis, možda biste dva ili tri imena bila drugačija.

Prekrižio je i dinamovca Josipa Mišića, a vodit će Kristijana Jakića.

- Nije bilo puno dilema oko popisa. Uvijek će biti onih koji nisu sretni s izborom. Za Jakića smo se odlučili jer može odigrati tri pozicije. Mišića nisam vodio jer ne želim da na SP ide netko tko prvi put igra za reprezentaciju. Vida i Lovren su naši senatori koji igraju u dobroj formi. Veseli me činjenica da se vi tu pitate samo za dva-tri imena.

Osvrnuo se i na Marcela Brozovića koji je bio ozlijeđen.

- Brozović je igrao 10-15 minuta protiv Juventusa. Nadam se da će igrati i više. Brozović nam je vrlo važna karika, nositelj igre. Bez njega mi nismo isti. Preko njega puno toga ide u našoj igri. Bez njega smo hendikepirani - rekao je Dalić pa se osvrnuo na prvi sastav.

- Zna se kod nas sve osim napadača i desnog krilnog igrača. Imamo kvalitetnu momčad i slagat ćemo to kad napravimo analizu Maroka. Jako smo blizu sastava za prvu utakmicu. Imamo velik broj opcija.

Luka Modrić?

- Luka je odigrao puno utakmica za Real. Napravit ćemo promjene za prijateljsku utakmicu, nećemo ići s najjačim snagama. Pokušat ćemo se sačuvati energetski. Luka je pokazao da može igrati u jakom ritmu od dvije utakmice tjedno.

Razlika u momčadi u odnosu na Rusiju?

- Momčad prije četiri godine bila je druga na svijetu. Kad pogledate tu momčad, bio je jedan igrač iz HNL-a, a sad ih imamo 7 ili 8. Ona reprezentacija je igrala zajedno, imala svojih neuspjeha i vratilo im se sve u Rusiji. Ali ja vjerujem u ovu reprezentaciju i da ovi dečki mogu napraviti puno. Pet izmjena olakšava puno situaciju. Vidjeli smo to u Ligi nacija, kad nam se igra poboljšala svaki put nakon zamjena. Imamo na klupi mlade igrače koji su potentni i u kojih ja vjerujem. Ali bez starijih neće ići - rekao je Dalić i medijima poslao poruku da šire pozitivu.

Dalićev popis igrača za SP

Vratari: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja

Komentara 19

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
12:38 09.11.2022.

Da može sto igrača pozvati govnari bi našli nekog sto i prvog i srali zašto ga nije pozvao. Govnari su govnari i to je zato.

DU
Deleted user
13:16 09.11.2022.

Zao mi je Misica, vrhunski igrac.

Avatar kreky_87
kreky_87
13:38 09.11.2022.

Uglavnom to je to. Šteta za Brekala što nije u formi. On je po profilu jedini igrač koji može pokriti to desno krilo. Ovako ćemo se tu morati krpati pa će igrati igrači kojima to nije prirodna pozicija tipa Majer ili Vlašić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije