Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA BOLJKA

Zlatko Dalić i Hrvatska konačno mogu odahnuti! Napokon smo riješili veliki problem

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/10
20.02.2020.
u 08:07

Zlatko Dalić nakon te utakmice mogao je samo otići zapaliti svijeću na Kamenita vrata jer Šime Vrsaljko oporavio se od teške ozljede, prštao je energijom i zadivio nogometni svijet, a posebno gledatelje koji su tu večer sjedili na Wandi Metropolitano

U trenutku kada je Diego Simeone odahnuo jer je sa svojim Atletico Madridom srušio europsku nogometnu velesilu i aktualnog osvajača Lige prvaka – Liverpool – s 1:0, od sreće se vjerojatno ozario i čovjek koji nije mogao zamisliti bolji rasplet.

Zlatko Dalić nakon te je utakmice mogao samo otići zapaliti svijeću na Kamenita vrata jer se Šime Vrsaljko oporavio od teške ozljede, prštao je energijom i zadivio nogometni svijet, a posebno gledatelje koji su tu večer sjedili na Wandi Metropolitano.

Odigrao je pet utakmica

Bilo kako bilo, nakon te predstave sve su stranke završile s osmijehom na licu (osim Liverpoola). Simeone zna da na uzvrat na Anfield (11. ožujka) odlazi s plusom, Vrsaljko zna da je zaradio nove minute u Ligi prvaka, a Zlatko Dalić zna da je popunio mjesto desnog beka.

To mjesto nakon SP-a u Rusiji i Vrsaljkove ozljede bila je boljka hrvatske nogometne reprezentacije, ali sada više neće biti.

Na njemu je Dalić pokušavao sa stoperima Tinom Jedvajem, kojemu to nije prirodna pozicija, ali i s Karlom Bartolcem. Nije bila loša ideja, nisu ti dečki potpuno podbacili, ali svi znamo što je Šime Vrsaljko na toj poziciji radio u vrijeme Svjetskoga nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

A kada igra na tom nivou, jedan je od najboljih desnih bekova svijeta.

Vrsaljko je 13. siječnja prošle godine zadobio tešku ozljedu lijevog koljena, dugo ga nije bilo na travnjaku, a zaigrao je ponovno krajem siječnja ove godine.

Od tada je za Atletico odigrao četiri prvenstvene utakmice, i to protiv Leganesa, Reala, Granade i Valencije, te ovu u Ligi prvaka protiv Liverpoola. Drugim riječima, ove je sezone upisao 395 minuta na travnjaku. U La ligi 305, a u Ligi prvaka 90.

A posljednjim si je nastupom vjerojatno osigurao mjesto u prvoj momčadi od prve minute na dulji period. Taman će se razigrati u klupskim natjecanjima do kraja ožujka kada ga s hrvatskom reprezentacijom čeka prijateljski turnir u Dohi, na kojem ćemo igrati protiv Portugala i Švicarske.

No, vratimo se na prvu utakmicu osmine finala elitnog natjecanja protiv Redsa, koja je zapravo bila sjajna predstava hrvatskog reprezentativca koji je u Ligi prvaka zaigrao nakon godinu i tri mjeseca. Prema statističkom indeksu SofaScorea, nakon pobjede nad Liverpoolom zavrijedio je vrlo dobru ocjenu 7 i pokazao svima da nije zaboravio igrati nogomet.

Hvalili su ga nakon susreta strani mediji.

– U prvom se poluvremenu odlično nosio s Maneom, a to nikada nije lagan zadatak. Uspio je iznuditi i žuti karton Senegalca, a umalo i drugi, što je u konačnici prisililo Kloppa da ga izvadi iz igre. Više mu je problema zadavao Origi, koji je bio Liverpoolov glavni adut s klupe, ali ni u tom okršaju nije imao previše problema. Vrsaljko se lako obračunao i s njim. U posljednjem je napadu Liverpoola također imao sjajnu reakciju kada su gosti mogli doći do pogotka – piše španjolska Marca o Vrsaljkovoj igri.

Raste iz dana u dan

Ni trener Simeone nije ostao imun na Šiminu izvedbu.

– Ne volim govoriti o pojedincima, ali moram o Šimi protiv Liverpoola. Nije spreman, ali protiv europskog prvaka igrao je sa srcem i ostavio ga na terenu. Šime je igrao fantastičnu utakmicu. Koliko dugo već nije igrao, godinu dana? Raste iz dana u dan – kratko je komentirao strateg Atletica.

Što se tiče drugih pohvala, i španjolski As mu je posvetio koji redak:

“Vrsaljko je otupio Liverpoolovu oštricu napada time što je Manea prvo isključio iz igre, a zatim ga isprovocirao da ga udari, čime je natjerao Kloppa na zamjenu. Liverpool je, nakon što je shvatio da Lodi na lijevoj strani igra sjajno, u napadima pokušavao preko Vrsaljkove strane. No, tamo nije bilo prolaza.”

>>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020. godine

Komentara 5

PR
prajdali100
09:26 20.02.2020.

Šime se vratio !!!

Avatar southman
southman
08:25 20.02.2020.

Šime je naš najveći dobitak pred EURO. Još da vidimo kako će se držati na Anfildeu.

ER
EroK
15:57 20.02.2020.

Vratija se Šime i dobro nam došao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije