Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EL CLASICO

Zlatan potez Pepa: Zlatan ušao i pokopao kralja

Zlatan Ibrahimović
AFP
29.11.2009.
u 21:00

U najvećem derbiju u Europi Barcelona je u 12. kolu španjolskog prvenstva svladala Real s 1:0. Zlatan Ibrahimović zabio je u 56. minuti pogodak koji je presudio kraljevskom klubu.

Očekivao se spektakl, no čuveni El Clasico, majka svih derbija, uz to najskuplji u povijesti, ponudio je u prvih 45 minuta vrlo malo. Pogotovo bi se to moglo reći za Barcelonu koju je čileanski stručnjak na Realovoj klupi dobro snimio. Guardiolina momčad bila je neprepoznatljiva, ni traga lepršavosti i goropadnosti na koju smo navikli i koju je Real najgore osjetio na svojoj koži u posljednjem velikom derbiju u prošlom prvenstvu. Barca je tada usred Madrida plesala flamenco, kraljevi su zgromljeni sa 6:2.

Puyol spašavao

No, jučer smo u prvih 45 minuta gledali drukčiju sliku. Messija gotovo da nije bilo na terenu, a Barcelonin vezni red doživio je poraz u prvih pola sata. Pellegrinijevi igrači dolazili su bez ikakvih problema pred šesnaesterac domaćih, a najbolju akciju odigrali su u 20. minuti. Brazilski čarobnjak Kaka povukao je strašan prodor po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i idealno poslao loptu na desnu stranu gdje je ostao usamljen Cristiano Ronaldo. Oči u oči s Victorom Valdesom pucao je nisko u desni kut, ali Barcelonin vratar nogom je obranio njegov udarac. Bila je to najveća prilika u cijelom prvom poluvremenu. Sličnu je iz malo nepovoljnije pozicije imao šest minuta kasnije Marcelo, no u posljednji trenutak je Puyol utrčao u blok i spasio mrežu europskog i španjolskog prvaka.

Real se probudio tek krajem prvog poluvremena kad je počeo prilaziti Ikeru Casillasu. Prvi je ozbiljnije zaprijetio Henry (pucao je nogom!) iz mrtvog kuta. Očekivao se centaršut, ali išlo je prema golu, no Casillas je bio koncentriran. Minutu kasnije zaprijetio je Iniesta, ali bez učinka.

Alves briljantno ubacio

Vidjelo se koliko Barceloni nedostaje Ibrahimović, Henry nije uspio izboriti ozbiljniju priliku, a Realova obrana disala je puno lakše nego da se morala hrvati sa stasitim Šveđaninom. I u 51. minuti Guardiola je morao reagirati. Umjesto Henryja ušao je Ibrahimović. Prošlo je samo pet minuta i taj se pogodak pokazao kao zlatan. Alves je poslao odličan centaršut na osam metara od vrata Casillasa, Zlatan je fantastično utrčao i zakucao loptu u mrežu na oduševljenje raspjevanog Nou Campa.

U 63. minuti Barcelona je ostala s igračem manje, Busquets je zbog igranja rukom i drugog žutog kartona morao izaći. Ali tri minute kasnije s terena je morao i Cristiano Ronaldo kojeg je zamijenio Benzema.

- Vrlo sam sretan. Zabiti taj pogodak je uistinu fantastično za mene - rekao je junak Barcine pobjede Zlatan Ibrahimović.

- Podjela bodova bila bi pravedan rezultat po šansama koje smo imali - rekao je vratar Reala Iker Casillas.

Komentara 4

DA
darkobbb
21:34 29.11.2009.

ipak je nogomet pobjedio lovu :) :) :)

AR
armando;)
21:26 29.11.2009.

volim te barcelono!!! IBRA IBRA IBRAKADABRA IBRAHIMOVIĆ!!!

OB
-obrisani-
07:22 30.11.2009.

Zlatan je sjajan i FC Barcelona je OK. Baš me interesira kako bi FC Barcelona sa Zlatanom igrala protiv vrhunskih momčadi poput HNK Hajduk ili NK Dinamo. Oni su naime jaki na lopti ali nemaju te siline, kompaktnosti i dubine lopte koju imaju Hajduk i Dinamo. I vrlo težko bi FC Barcelona prošla težke terene poput Karlovca, Vinkovaca i Varaždina gdje se pored šmekerskoga igra i rudarski nogomet. Moraju Španjolci i njihove zvijezde još učiti da bi dostigli HNL nivo i kvalitetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije