Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAO DEPORTIVO

Zinedine Zidane imao debi iz snova, a oduševio ga je Gareth Bale

Real Madrid
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
09.01.2016.
u 23:09

U pobjedi 5:0 protiv Deportiva, Bale je zabio tri gola, Benzema dva. Luka Modrić igrao je svih 90 minuta

Negdje u ovo doba prije 15 godina Florentino Perez dogovorio je dolazak Zinedinea Zidanea iz Juventusa za, tada rekordnih, 75 milijuna eura. Sinoć je na Santiago Bernabeu francuski genijalac započeo novu eru kraljevskog kluba. Koliko će trajati, teško je kazati.

No, kemija Zidanea s navijača sigurno postoji. Madridski Real sa 5:0 svladao je Deportivo u Zizouovom debiju na klupi. Karim Benzema zabio je za vodstvo u 15. minuti (bio mu je to 100. prvenstveni pogodak za Real), a u 90. je postavio konačan ishod. No, prvo ime večeri bio je Gareth Bale, koji je zabio hat-trick (23., 49, i 62. minuta). Stipe Pletikosa nije konkurirao za momčad Deportiva. dok je Luka Modrić za Real odigrao cijeli susret.

Rakitić standardan

Messijevoj rapsodiji protiv Granade na Nou Campu (4:0), pred 70720 gledatelja, prisustvovala su dvojica Hrvata. U pobjedničkoj momčadi Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu, dok je na klupi Granade sjedio bivši Dinamov vratar Ivan Kelava.

Sretnik Kelava, jer njegov je kolega na vratima Andres Fernandez bio izložen streljani u kojoj je primio samo četiri komada. Tri mu je zabio Messi, jednoga Neymar. Messiju je ovo bio prvi hat-trick nakon desetomjesečne suše, a Granada je već 19. klub kojemu je Lionel zabio više od deset pogodaka.

Trener Barcelone Luis Enrique u ovoj je utakmici odmarao Busquetsa i Iniestu, pa su u veznom redu zajedno prvi put zaigrali Rakitić i Arda Turan, te Sergio Roberto.

Barca se poigravala s gostima iz Granade, igrajući lepršavo, atraktivno, efikasno, spektakularno u svakom pogledu.

Slaven Bilić prvi put je na klupi West Hama ove sezone nanizao tri pobjede. U domaćoj utakmici 3. kola FA kupa protiv Wolverhamptona proslavio se Nikica Jelavić postigavši pobjedonosni pogodak u 84. minuti. Nikici je ovo bio deseti nastup u ovom natjecanju i šesti pogodak. Prethodnih pet postigao je u dresu Evertona.

Slaven Bilić ipak nije prvi hrvatski stručnjak koji je plasirao u 4. kolo FA kupa. Velimir Zajec s Portsmouthom je 2005. godine u ovoj fazi natjecanja izbacio Gillingham, a potom u sljedećem kolu ispao od Southamptona.

Od premijerligaša u 4. kolo FA kupa plasirali su se i Arsenal, Manchester City, Everton, Stoke City, Crystal Palace, Bournemouth, Manchester United...

Prolazak dalje Crvenim vragovima je protiv Sheffielda donio Wayne Rooney i to pogotkom s bijele točke u sudačkoj nadoknadi susreta. Bio mu je to 239. pogodak za United u svim natjecanjima. Sada je samo deset golova udaljen od rekordera Bobbyja Charltona.

Subašić remizirao

Nikola Kalinić igrao je cijeli susret za Fiorentinu koja je kod kuće izgubila od Lazija (1:3). Zanimljivo, Lazio je drugi pogodak za 2:0 zabio u 92. minuti, a u nadoknadi su pala čak tri pogotka. Milan Badelj u 60. je minuti zamijenjen zbog ozljede. Naš je veznjak u bolovima iznesen s travnjaka, a talijanski mediji javljaju da je moguća teža ozljeda butnog mišića lijeve noge.

Danijel Subašić branio je cijeli susret za Monaco u 2:2 remiju protiv Ajaccioa. Mario Pašalić nije ulazio u igru.

>> Leo Messi zabio tri gola Granadi, Barcelona pobijedila 4:0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije