Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA ENDESA

Željko Šakić igrač kola u Španjolskoj

željko šakić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
26.10.2014.
u 23:45

Senzacionalan nastup bivšeg juniora Cibone

Trica u posljednjoj sekundi utakmice protiv Andorre bila je kruna briljantnog nastupa Hrvata Željka Šakića (204 cm) u tek drugoj utakmici za španjolskog prvoligaša Manresu koja je izborila svoju prvu pobjedu.

Njegova momčad je pobijedila sa 88:80, a košarkaš rođen 1988. u Zagrebu postao je igrač kola jer je ubacio 29 koševa i uknjižio valorizaciju 29. Osim što je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri, impresivno je to što je ovaj krilni igrač zadivio košarkašku Španjolsku nakon samo desetak dana pečalbarenja u najjačoj nacionalnoj ligi u Europi.

Šakić je bio Cibonin junior, za kojeg su procijenili da nije takav  talent da bi ga vrijedilo zadržati,  a potom je igrao za Dubravu, Zrinjski iz Mostara, Široki te u talijanskom Sutoru iz Montegranara. Sve do nedavno Šakić je bio slobodan igrač, pa su ga čak poželjeli i u Ciboni, no zakasnili su s ponudom jer se u međuvremenu javila Manresa i Željko se zaputio u Španjolsku.

U prvoj utakmici za Manresu zabio je samo tri koša, a ovih 29 ubacio je uz vrlo visok postotak šuta. Za dvicu je šutirao 6-9, a za tricu 4-7, a ubacio je svih pet slobodnih bacanja.

- Sretni smo što je naš novi igrač stekao puno samopouzdanja u tako malo dana i to nam kao momčadi  jako puno pomaže - kazao je trener Pedro Martinez nakon prve pobjede svoje momčadi u novom prvenstvu.

>>Zadar u Višnjiku nemoćan protiv Crvene zvezde

Komentara 1

SB
stjepan.boto
08:00 27.10.2014.

Odličan igrač, gledao sam ga u dresu Širokog. Ima mjesta u repki Hrvatske, jak,borben i zna igrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije