Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO plaća dugovanja CEV-u

Zbogom golferskom i odbojkaškom savezu

mateša
Petar Glebov/PIXSELL
23.07.2010.
u 14:40

Zlatko Mateša će se 5. kolovoza sastati s Andreom Meyerom, predsjednikom CEV-a, kako bi se ukinula suspenzija.

Hrvatski odbojkaški savez u stečaju i Hrvatski golf savez više nisu članovi Hrvatskoga olimpijskog odbora. Tu odluku jednoglasno je potvrdilo vijeće Hrvatskoga olimpijskog odbora. Time su ta dva saveza izbrisana iz članstva, a ujedno je odlučeno o primanju u HOO dva nova saveza – Hrvatske golferske udruge i Hrvatske odbojkaške udruge. Odluku treba potvrditi Skupština HOO-a na sjednici 7. rujna 2010. godine.

– Nakon posljednjih odluka koje je donio Europski odbojkaški savez, Vijeće je razmatralo situaciju i na temelju razvoja događaja donijelo jednoglasnu odluku kojom HOS-u u stečaju prestaje članstvo u HOO-u. Odluka je donesena radi zaštite sporta i svih sportašica i sportaša i omogućavanja novoga razvojnog ciklusa odbojke na novim osnovama – istaknuo je Mateša.

No, pitanje je što će biti sa suspenzijom reprezentativnih odbojkaških selekcija. Naime, ženska reprezentacija trebala bi igrati u kvalifikacijama prije Skupštine HOO-a.

– Uskoro ću se sastati s Andreom Meyerom, predsjednikom Europskoga odbojkaškog saveza. Taj sastanak trebao bi se održati 5. kolovoza. Moramo napraviti sve kako bi odbojka mogla normalno funkcionirati na klupskoj i nacionalnoj razini. Bude li potrebno, HOO će podmiriti dugovanja HOS-a u stečaju prema CEV-u kako bi se ukinula suspenzija – istaknuo je Mateša.

Izgleda da je odbojkaškoj trakavici napokon došao kraj. Novi savez trebao bi početi iz početka. Takav rasplet događaja pozdravio je kao jedini ispravan i Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatske odbojkaške udruge, koji je trenutačno u Cordobi na završnom turniru Svjetske lige.

Od ostalih vijesti s Vijeća HOO-a treba istaknuti da će Ivan Horvat, atletičar osječke Slavonije, biti hrvatski stjegonoša na otvaranju 1. olimpijskih igara mladih u Singapuru. Na tim Igrama nastupit će 25 hrvatskih sportašica i sportaša.

U program za OI u Londonu 2012. uvršten je jedriličar Tonči Stipanović, a u programu su sada 42 sportaša.

Ključne riječi

Komentara 1

MY
myka
15:00 23.07.2010.

Konačno je došao kraj kliki u Hrvatskom golf savezu. Možda sada taj sport ipak krene u razvoj. Ovi su ga vodili u propast zadnjih više od deset godina. Bravo Mateša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije