Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjedom u Kranjčevićevoj Dinamo se vratio na stazu uspjeha, a zadovoljstvo je to veće jer je i dobro igrao

Zagreb nije bio ni blizu

18.09.2005.
u 23:56

ZAGREB - Josipa Kuže, ali i njegove igrače, motiirala je činjenica da su susret sa Zagrebom igrali dan kasnije. Naravno, nije to jedini motiv, ali svakako je zgodan.
 - U pripremi utakmice rekao sam igračima da sam u novinama vidio da je Rijeka na prvome mjestu. I da to trebamo pobjedom  promijeniti. Pred nama je, uvjetno rečeno, četiri ili pet lakših utakmica, ovu sam utakmicu označio izuzetno važnom. Ključnom ove jeseni - objasnio je Kuže način na koji je tako psihološki motivirao Dinamovu momčad.

Etto može mnogo
Zadovoljan je plavi trener izvedbom svoje momčadi:
 - Imali smo angažiranost, disciplinu, ali i inicijativu. To sam tražio od svojih igrača, ta inicijativa je posebno važna. Zato je takva bila i naša postava, s tri napadača, ali i igračima koji dolaze iz drugog plana. Bili smo opasni, možda ne dovoljno. Sretno smo poveli, a tih 1:0 dalo nam je mogućnost da nešto promijenimo. Uveo sam Ettoa, igrača koji dobro igra obranu, ali i mnogo donosi prema naprijed. Prilično hrabro sam govorio da je izuzetan igrač, u momčad je malo sporije ušao zbog komunikacije, uz to pobjeđivali smo pa nisam želio mnogo mijenjati, ali jedva sam čekao priliku da zaigra.

Kuže je Buljata zadužio za prekide i to mu se isplatilo, dečko je krasno zabio.
- On ima jako dobar centaršut - kratko je odgovorio trener plavih i objasnio kako je moguće da Modrić odigra odličnu utakmicu, a u derbiju s Hajdukom nije ga bilo:
- Zato što je sad bio s nama, a četiri tjedna nije redovito trenirao prije derbija zbog reprezentacije.

Privatne utakmice
Zadovoljan je Kuže i s Ljubojevićevim učinkom, najavio ga i za sljedeću utakmicu, ustvrdio je da je Marić u odličnoj formi i da bi jučer sjajno igrao da je ušao.
S druge strane, Mile Petković je bio prilično snužden.
- Dinamo je svih 90 minuta bio bolji. Moram reći da s fondom trčanja koji smo imali, s predalekim stajanjem od suparničkih igrača, ne bismo se mogli nositi ni sa slabijim protivnikom, protiv mojih igrača i ja sam mogao  igrati. A k tome, Dinamo je odlično igrao - ljutio se Petković i prisnažio:

- Nisam nikoga, pa ni Sopića mijenjao zbog ozljeda, bilo je mnogo onih koji su igrali loše. U drugom poluvremenu neki su igrali privatne utakmice, a to tako ne ide.
- Je li sudac Novak propustio dosuditi jedanaesterac na Bartoloviću?
- Bio sam 70 metara daleko, kako bih ja to mogao komentirati - odgovorio je Zagrebov trener.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije