Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale PH

Zagreb CO "metlom" do povijesnog naslova i Eurolige!

zagreb prvak (1)
Foto: Martina Popovčić/Pixsell
1/8
04.06.2011.
u 22:15

Košarkaši Zagreb CO-a pobijedili su nakon produžetaka u trećoj utakmici finala košarkaškog doigravanja Cedevitu 89:85 (75:75) u Sutinskim vrelima

Momčad Ivice Burića osvojila je tako prvi povijesni naslov, pobijedivši u finalu učenike Ace Petrovića s glatkih 3:0, a taj im je trijumf osigurao i nastup u Euroligi iduće sezone!

Najbolji u redovima novoga prvaka bio je Krunoslav Simon koji je zabio 26 koševa, a tomu je dodao i 10 skokova, dok je kod poraženih najefikasniji bio Dontaye Draper sa 20 koševa.

Utakmicu je puno bolje otvorila Cedevita koja je nakon serije 11:0 došla do prednosti 13:3. No, zagrebaši se vraćaju u igru već do kraja prve četvrtine i u drugu dionicu ulaze s +1 (19:18). Cedevita u drugih 10 minuta ponovo radi mini-seriju od šest koševa, a mravi se opet vraćaju. Na poluvrijeme momčad Aleksandra Petrovića ipak odlazi s četiri koša prednosti (39:35).

Sredinom treće četvrtine mravi odlaze na velikih sedam koševa prednosti (53:46), a u zadnjih 10 minuta ulaze s četiri koša prednosti (58:54).

U samoj završnici Zagreb CO milimetri su dijelili od povijesnog prvog naslova. Krunoslav Simon je zabijao, Cedevita odgovarala koševima i došlo se tako do 75:75. Pucao je Simon i tricu za pobjedu, no lopta nije ušla pa se ušlo u produžetke.

U produžecima su zagrebaši imali šest koševa prednosti, no naturalizirani Hrvat Draper dovukao je Cedevitu nadomak novoga produžetka. Ipak, kapetan Simon bio je smiren u završnici i odveo svoju momčad do prvog naslova prvaka otkako je samostalne Hrvatske.

Komentara 7

VO
VolimZagreb
08:07 05.06.2011.

Aco, koliko si u eurokupu bio fenomenalan, toliko si sada zakazao. Jedan trener ne smije imati tolike padove u tako kratkom vrmenu.

GO
Gost
12:45 05.06.2011.

sve čestitke zagrebu i puno sreće u euroligi, a cedeviti želim da što prije nestane s košarkaške scene!

OB
-obrisani-
23:19 04.06.2011.

bravo zagreb svaka vam cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije