Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Zadar još jednom pobijedio Split, osvajač Kupa napravio veliki korak prema doigravanju

Zadar: Utakmica 21. kola AdmiralBet ABA lige, KK Zadar - KK Split
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/10
01.03.2024.
u 21:00

Domaći su dominirali od samog starta utakmice, a velikom serijom 23:1 na sredini utakmice prelomili su stvari u njihovu korist

U susretu 21. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je kao domaćin svladao Split sa 77-61 (25-19, 19-12, 19-9, 14-21).

Lovro Mazalin sa 21 i Marko Ramljak sa 16 koševa predvodili su Zadar, dok su Boris Tišma sa 12 i Mate Kalažić sa 11 poena bili najefikasniji kod Splita.

Zadrani su dominirali od samog starta utakmice, na krilima svog kapetana Marka Ramljaka otvorili su dvoboj sa 21-10 i time najavili u kom smjeru će se kretati susret trenutačno dva najjača hrvatska sastava.

Splićani su uspjeli uhvatiti rezultatski priključak sredinom drugog dijela kada je bilo samo 34-31 za domaće, ali potom su gosti neobjašnjivo stali u napadu. Zadar je serijom 23-1 u drugoj polovici druge i prvoj polovici treće četvrtine stigao do nedostižne prednosti 57-32 te je ostatak utakmice bila puka formalnost.

U posljednjoj četvrtini u redovima Splita "probudio" se Boris Tišma koji je s nekoliko trica ublažio poraz svoje momčadi.

Zadar je ovom pobjedom stigao na omjer 12-9, dok je Split pao na 9-12.

@vecernjilist.sport Mlada nada Dinama dobio je hrvatsko državljanstvo: 'Osjećam se super, ja sam baš zadovoljan' #vecernji #dinamo #belinho ♬ original sound - Sport Večernji list

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije