Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA UTRKA SEZONE

Zaboravimo Bahrein, Australija je pravi početak

Fernando Alonso
AFP
26.03.2010.
u 20:56

Otvaranje sezone u Bahreinu bio je veliki promašaj. Jedini zadovoljni prvom utrkom sezone mogu biti u Ferrariju jer su uspjeli iskoristiti ponuđeno i slaviti dvostruku pobjedu.

Ljubitelji formule 1 ostali su razočarani viđenim na stazi i postavljena su mnoga pitanja na koja ćemo u sljedećim utrkama tražiti odgovor. Na vozačima je da isprave negledljivost sa staze u Sakhiru,a na konstruktorima i šefovima momčadi da daju malo veću slobodu vozačima. Prvu priliku imat će već u nedjelju (8 sati, HRT 2) u Australiji, gdje će se na Albert Parku voziti druga utrka sezone.

Ne treba bježati od činjenice da su kvalifikacije ponovno vrlo važna karika ka konačnom cilju, ali u Australiji ne i presudna. Krug na Albert Parku je vrlo interesantna kombinacija brzih, protočnih te vrlo uskih zatvorenih zavoja koji završavaju dugom ravnicom i ima mogućnosti za preticanje.

Ipak, ključna stvar za zanimljivost utrke mogao bi biti potencijalni rani Safety car. Vodeći bi trebali startati na mekanim gumama iz kvalifikacija, a dolazak sigurnosnog automobila na stazu sve bi ih natjerao u boks. Ali od ove sezone jedan vozač ne može čekati momčadskog kolegu u redu za boks, što daje još veću važnost boljem rezultatu u kvalikacijama.

Slobodni treninzi pokazali su da su moguća nova velika iznenađenja, a pravi odgovor trebale bi dati već kvalifikacije u subotu ujutro u sedam sati (HRT 2).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije