Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELJKO MRŠIĆ:

Za prvi koš u toj dvorani dobio sam zlatni sat

20.11.2012., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Eurokup, grupa G, 3. kolo, KK Cibona - Cholet Basket. Veljko Mrsic, trener Cibone. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.11.2014.
u 19:05

– I kada sam igrački napustio Unicaju, obitelj mi je još tri godine ostala živjeti u Malagi. To mi je tada odgovaralo zbog škole moje djece, ali i zbog toga što sam igrao u Gironi i Granadi pa bih dolazio kući čim bih uhvatio vremena.

Košarkaši Cedevite danas putuju na najsunčaniju europsku obalu, na opjevanu Costa del Sol, a hoće li ih ondje u petak uistinu obasjati sunce, ovisit će i o njihovu euroligaškom domaćinu Unicaji. No, kako god ta utakmica završila, jedan će se putnik iz klupskog čartera osjećati kao da je bio kod kuće.

Veljko Mršić (43), pomoćni trener Jasmina Repeše u hrvatskom euroligašu, šest je godina živio u ovom iznimno sunčanom gradu, u kojem ljeto traje osam mjeseci. Zbog toga smo ga i zamolili za turistički uvod u priču:

– U godini dana Malaga ima možda tek dva-tri tjedna problematičnu klimu, a sve ostalo vrijeme možete po danu hodati u kratkim rukavima. Zbog toga je grad pun turista cijelu godinu, posebice onih iz zapadne Europe. Između ostalog, privlači ih vjerojatno to što je to rodni grad Pabla Picassa, ali i to što između Malage i Gibraltara, na prostoru od stotinjak kilometara, ima 70-ak golf-terena.

Tri godine kod Bože

Mršić je za Unicaju igrao od 1999. do 2002., a sve to vrijeme trener mu je bio Božidar Maljković.

– I kada sam igrački napustio Unicaju, obitelj mi je još tri godine ostala živjeti u Malagi. To mi je tada odgovaralo zbog škole moje djece, ali i zbog toga što sam igrao u Gironi i Granadi pa bih dolazio kući čim bih uhvatio vremena.

Mršić se prisjetio svog debija za zelene.

– Bit će mi drago ponovno ući u dvoranu u kojoj sam, kad je otvorena utakmicom protiv Barcelone, zabio prvi koš i zato dobio zlatni sat. Sjećam se da je ta dvorana nedugo zatim počela prokišnjavati pa smo se vratili u staru dvoranu. Zbog njezina manjeg kapaciteta klub je određenom broju pretplatnika, mislim da ih je bilo 3500, morao uskratiti mogućnost gledanja utakmica pa su neki od njih tužili klub, ali i građevinsku tvrtku koja je dvoranu gradila.

Kao igrač, Veljko je u Malagi ostavio dubok trag. I danas je najbolji strijelac među svim strancima koji su igrali za ovaj klub.

– Ovo će mi biti prvi put da u Malagu dolazim natjecateljski otkako sam postao trener i bit će mi drago vidjeti stare prijatelje, a među njima i neke ugledne lokalne novinare koji su me pozvali i na večeru.

Na večeru će večer prije utakmice, a kako će biti u dvorani za vrijeme utakmice? Je li to vruć domaći teren?

– Nije više kao što je nekad bio. Nekad se nije mogla naći slobodna ulaznica za euroligašku utakmicu jer je većina bila prodana u godišnjoj pretplati. U dvorani kapaciteta 9500 ljudi očekujem između pet i sedam tisuća gledatelja što je više nego lani kad je znalo biti i po 3000 ljudi, a to za Unicaju predstavlja katastrofu.

Prozvali su Radovića

Unicaja trenutačno ima skor 6-1 u ACB ligi i 3-2 u Euroligi. Je li to očekivano?

– Imali su dobar raspored u ACB ligi, a u Euroligi su u prošlom kolu izgubili od Makabija na svom terenu. Na početku sezone bili su u dosta dobroj formi, no od posljednje četiri utakmice izgubili su tri. Nakon poraza od Makabija puno se govorilo o suđenju, apostrofirali su našeg suca Radovića za kojeg kažu da im je dosudio pet od šest tehničkih pogrešaka. Čak su u Euroligu poslali snimku s detaljima u kojima su oni oštećeni, no govori se da im je Euroligin šef sudaca Rigas odgovorio kako im je Radović četiri tehničke svirao sasvim zasluženo – prenosi Mršić.

>> Brooklyn u krizi, nije pomoglo niti 19 Bogdanovićevih koševa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije