Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.11.2014. u 12:00

Šlampava talijanska policija navijače pri ulasku u te sektore nije pregledavala pa se na stadion moglo unijeti i oružje

Opravdanja za nerede naših “navijača” u Milanu apsolutno nema, pogotovo stoga što je najekstremnija skupina huligana, čini se, u Milano stigla baš s tom namjerom. Upravo se na tribini, s koje su na teren frcale signalne rakete i baklje, veći dio utakmice vijorila zastava s velikim slovom “U” i čuli pokliči “ajmo, ustaše”. Ali, dio odgovornosti snosi i HNS te talijanska, a posredno i naša policija. HNS je od 4500 ulaznica, koliko je uspio osigurati za naše navijače (od 80.000?!), samo 2250 pustio u prodaju ždrijebom, dok je ostale podijelio “zaslužnima”.

Dakako da je interes bio mnogo veći, ulaznice su se nabavljale u Italiji i Sloveniji, pa je na kraju na San Siru bilo oko 10.000 Hrvata, više od polovice na talijanskim sektorima. Šlampava talijanska policija navijače pri ulasku u te sektore nije pregledavala pa se na stadion moglo unijeti i oružje. Huligani, a među njima i ekstremne skupine Torcide i antimamićevskih Boysa, nisu ulaznice nabavili preko HNS-a, pa su bez problema unijeli cijeli arsenal pirotehnike. I dok su naši nogometaši dominirali na terenu, a s tribina se orila “Moja domovina”, samo su čekali da naprave svinjariju i upropaste feštu.

>> Hrvatski navijači ne moraju dolaziti na suđenja u Italiji

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar MK
MK
13:14 20.11.2014.

Nikako se ne slazem sa tom tezom... Za nerede izkljucivo su krivi "Huligani" koji svaki od njih nosi svoje ime i svoje prezime i odgovoran je za svoje djelovanje... Upravo dosadasnja stupidna praksa UEFA-e kao vrhovnog organizatora, da poslje ovakvog neceg djeli krivnju po nekakvom kljucu sa jedne strane na organizatora i saveza kojem huligana navodno pripadaju - loptica odgovornosti i krivnje prilicno subjektivno kao u ruletu skakuce i nitko tocno nezna na kome ce se zaustaviti koliko i kako ce ga samarcina UEFA-e zahvatiti. Jedino sto se sa sigurnoscu moze reci da ce stvarni pocinitelji i huligani biti najmanje kaznjeni - a nevini se onda medu sobom cjenkaju tko je za sto koliko odgovoran i jedan na drugog pokazuju prstom i zaborave na huligane. Mozda bi upravo UEFA trebala promjeniti svoj pristup huliganizmu - i umjesto arbitriranja krivnje izmedu nevinih organizatora i nevinih nogometnih saveza, samo da sama kao vrhovni organizator ostane cista i nitko ne preispita njezino nevinost u ulozi vrhovnog organizatora, trebala bi stvoriti platformu u kojoj ce ujediniti A.) i organizatora, B.) i nogometni savez kojem "huligani" navodno pripadaju C.) i Policiju i Politiku - da se konacno individualizira krivnja i stvarne pocinitelje konacno i drasticno kazni a i UEFA svojoj odgovornosti kao "glavni organizator" ne izmice. Absurd takvog postupanja i arbitriranja UEFA-e najkasnije je dostignut onoga trenutka kada se ove huligane u Milanu naziva "navijacima hrvatske" a u biti su "odmogaci hrvatske" ili kada se Dinamo kazni kada se na stadionima nedozvoljeno skandira protiv Mamica! ...Zar se takav pristup ne otima zdravom razumu? Takav pristup upravo animira provokatore! ...Takav pristup UEFA-e negdje ima svoj zacetak i vjerojatno je u onom trenutku bio ispravan pa ga se dalje primjenivalo - ali definitivno se takava pristup najkasnije u slucaju Milano doveo do absurda. UEFA treba gledat da ujedini sve skupa protiv stvarnih pocinitalje - a tako UEFA ostavlja prostor relativiziranja huliganizma, pa se ta logika UEFA-e i uopce prihvati... UEFA bi na primjer mogla napraviti T&C's na kojima svaki korisnik ulaznice pod njezinom organizacijom (bez obzira ali poklonjena ili kupljene) pristaje na drasticno kaznjavanje za pravljenje izgreda pocevsi od 1'000€ sa sitnice pa na dalje (na svakoj ulaznici napomena na T&C's UEFA-e - a na svakom ulazu u Stadion veliki napis sa pravilnikom i mogucim kaznama)... Mislim da bi UEFA na takvom necem morala raditi - pa bi Nogomet ostao šport a ne postao zeleni stol - a huliganizam nebi odlucivao o rezultatu športskog natjecanja nego bi postao predmet kaznenog progona!

ER
eragram
14:32 20.11.2014.

Sve su to orjunaši.

MN
Marsij@n@c
18:00 20.11.2014.

Za nerede su krivi i HNS i Talijani >>>>> Kakva je ovo sad glupost. Novinaru su sad krivi talijani i HNS a ne huligani. Iz kojeg je to razloga potreban i jedan jedini policajac. Svi to znamo i pravimo se se ludi .Ti nasilnici su primitivci i zaostatci evolucije. Mora se naci nacina udaljiti te neljude sa gledalista. Ugledajmo se na Britaniju ,gdje su imali jos veci problem. No uveli su oduzimanje putovnica na 10,godina, dozivotne zabrane dolaska na stadione, teske zatvorske i novcane kazne i nasilje je nestalo a stadioni sirom Britanije su puni.Kod nas u USA mozete slobodno sjediti tik pored navijaca protivnickog kluba, glasno navijati za svoj tim a da vam ni vlas ne padne sa glave. Sad zamislite nesto slicna na tribinama Hajduka i Dinama.Primitivcine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije