Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Dasović

Za nas ste prvaci svijeta! I zato se ne smijete raspasti

Davis Cup
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
29.11.2016.
u 23:30

Iako je atmosfera u Areni bila klonula, a igrači duboko razočarani, za nas će tenisači zauvijek biti heroji, a njihov durhmarš do finala jedan od najvećih pothvata hrvatskoga sporta

Samo jedan epski hrvatski sportski poraz može se usporediti s ovim brodolomom protiv Argentine: Ćirino polufinale na Stade de Franceu kada je Hrvatska jednu minutu bila u finalu Svjetskog prvenstva. Nikad nećemo zaboraviti riječi Slavena Bilića nakon pobjede nad Nizozemcima u Parizu: – Mi smo treći, a ja se osjećam kao svjetski prvak!

Na isti način vatrene smo doživjeli svi koji smo uz njih drhtali tih mjesec dana u ljeto 1998., i na isti način danas doživljavamo i Krajanove mušketire bez obzira na završno potonuće. Hrvatsku je protekloga vikenda samo šest, pišljivih šest poena dijelilo od svjetskoga teniskoga naslova! I imamo li onda pravo išta zamjeriti Marinu, Ivanu, Ivi, Borni ili njihovome izborniku Krajanu?

Iako je atmosfera u Areni bila klonula, a igrači duboko razočarani, za nas će tenisači zauvijek biti heroji, a njihov durhmarš do finala jedan od najvećih pothvata hrvatskoga sporta. Sjetite se samo spektakularnoga preokreta protiv Amerikanaca u Portlandu, protiv nacije koja ima 32 naslova u Davisovu kupu i čija nacionalna teniska asocijacija ima 700.000 članova.

Pamtimo ih po tome, i ne kukajmo i ne cvilimo za porazom od gauča jer, za razliku od Ćire u polufinalu SP-a, Krajan je u finalu ipak izgubio od boljega.

S hipotekom sinonima za sportski uspjeh i izvanserijsku izvrsnost, hrvatska teniska reprezentacija u ovom sastavu nema pravo preko noći nestati sa scene. Ne, Čiliću i Ćoriću, najprije zbog vas samih, a onda i zbog onih 15 tisuća ljudi koji su s vama igrali u Areni, na kraju i zbog očekivanja cijele nacije.

Zbog Marina, Ivana i Borne, Hrvatska je teniska svjetska velesila. I kao takva ne smije joj se dogoditi da se sada olako raspadne; ni zbog nečijih partikularnih interesa, još manje zbog besmislice kao što je povrijeđena taština.

Ne zaboravite, vi ste naši svjetski prvaci, naši sportski idoli, baš kao što su to bili vatreni iz ‘98., i zato na iskačite iz ovoga šampionskoga vlaka. Ove godine niste uspjeli, pa što? Nastavite li ovako, ‘salatara’ vam sigurno neće pobjeći.

Komentara 6

DU
Deleted user
01:47 30.11.2016.

Tocno tako! Zbog Marina, Borne i Ivana, Hrvatska je teniska svjetska velesila. To bi prije svega trebao da cijeni izbornik Krajan, a ne da izbaci Bornu iz reprezentacije sat prije finala, unatoc njegovim zaslugama. Da nije bilo Borne, Hrvatska ne bi ni bila u finalu. E sada bi trebao Krajan biti izbacen kao izbornik, da bi Borna htio igrati za reprezentaciju, jer bez Krajana mozemo dalje, ali ne i bez Borne.

KE
kentie
11:05 30.11.2016.

Ajmo društvo pjevajmo pjesme junačke za tipove koji nisu smjeli izgubiti, nisu točka i kraj. Da nisam i sam u jednom dijelu života igrao tenis, ne bi bio tako žestok kritičar. Ali uz svo poštovanje, i Marin i Ivo su mi djelovali kao slučajni prolaznici koji su eto pozvani na feštu za Advent i da tom prigodom odigraju revijalni turnir, a rezultat je u drugom planu, glavno je da je fešta i da se fešta. Oni tu jedinstvenu zadaću nisu shvatili ozbiljno, nego po sistemu lako ćemo i brzo ćemo, kao da igraju Davis kup protiv neke afričke reprezentacije. Ajd društvo kakva je bila priprema, kakva? Leteća, površna, nikakva, po sistemu idemo obaviti i taj posao kad baš moramo, kamo sreće da se nismo plasirali u finale, kamo sreće, već bi slavili Advent. Može Marin pričati što god hoće, ali pao je na ispitu...pa tukao ga je frajer sa bolnom rukom na reketu, eheeeeejjj društvo, eheeeeeej. Del Potro i škvadra su vam prodali male prljave finte na vagone, pa o čemu da pričamo, o čemu? Zato i razumijem eksplozivni bijes Borne, posve ga razumijem. Samo društvo da znate koliko je mojih prijatelja koji se aktivno bave tenisom plakalo od jada i nemoći kad su gledali kako Marin nepovartano prosipa mliko, njih mi je najviše bilo žao....i da sad tu pjevam kako su bili heroji i ne znam što. Jedino u toj kompozciji luzera mi je žao Dodiga, koi je u subotu odigrao meč gotovo savršeno, savršeno nikad bolje. Ma dajte molim vas. Zakleo sam se da više nijedan meč Marina neću gledati, više ikad pa taman i igrao u finalu Wimbledona. I još nešto: podržavam Gorana u onom što je napravio, a to je da nije bio u Areni, jer je gospodin i drži do sebe, a ne ludi hlebinac koji se daje mrčiti i maltretirati od takvih likova, poput Marina Čilage, prije svih i svega.

DU
Deleted user
19:57 30.11.2016.

Dok ostajete za nas prvaci svijeta, Delpo sada moze mirno spavati uz uspavanku: bio jednom jedan super darežljivi medvjedić Marin, itd.itd. ... čiča miča i gotova Davis Cup-priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije